Lekjaa brengt ‘peptalk’ bezoek aan selectie Marokko

“Onze strategie was het frustreren van de Marokkaanse spelers”
zaterdag, 16 juni 2018, 17:02
“Kleine teams bestaan niet meer”
zondag, 17 juni 2018, 14:09
Bekijk alles

Fouzi Lekjaa heeft vanmiddag een bezoek gebracht aan de selectie van Marokko. Het bezoek van de voorzitter van de Marokkaanse voetbalbond vond plaats op het trainingscomplex in Voronezh.

Lekjaa sprak de selectie toe en gaf aan dat de Marokkaanse supporters nog steeds trots zijn op hun ploeg, omdat ze bij de beste 32 teams ter wereld horen en het WK na 20 jaar hebben bereikt.

De bondsvoorzitter benadrukte dat er duizenden fans aanwezig zijn in Rusland om ze te steunen en ze te helpen om de beste resultaten te bereiken. Lekjaa benadrukte eveneens dat er door de selectie hard gewerkt moet worden om deze supporters momenten van blijdschap te bezorgen.

Momenten van WK1986 en WK1998 werden door de Lekjaa naar voren gehaald. Zo werd de overtuigende overwinning tegen Portugal besproken en het elftal van 1998, dat ondanks de uitschakeling toch geroemd wordt door de supporters.

De voorzitter van de Marokkaanse voetbalbond pepte de nationale ploeg op, door aan te geven dat ondanks de aankomende sterke tegenstanders, één nederlaag nog niet betekent dat de oorlog verloren is.

Tot slot heeft Lekjaa de nationale ploeg gevraagd om de koppen niet te laten hangen. Ook heeft Lekjaa aangegeven dat men de teamgeest en het geloof moet behouden om zo een goed resultaat bereiken tijdens dit toernooi.