Lekjaa: “Marokkanen hebben genoeg gehad van zijn filosofie”

Vahid Halilhodzic ontslagen als trainer van Marokko
donderdag, 11 augustus 2022, 14:25
Lahtimi arriveert in Trabzon om transfer af te ronden
zondag, 14 augustus 2022, 19:28
Bekijk alles

“Het nationale elftal kan Marokkaanse spelers van hoog niveau, die voor teams over de hele wereld spelen, om wat voor reden dan ook niet uitsluiten”. Dat waren de eerste woorden vandaag van bondsvoorzitter Fouzi Lakjaa na het ontslag van Vahid Halilhodzic, in gesprek met EFE.

Op de vraag wat de voornaamste reden was voor het ontslag zei bondsvoorzitter: “De spelers en het publiek begrepen niet dat voetballers die zes of zeven jaar bij het nationale team hadden gespeeld, werden verhinderd om het team te vertegenwoordigen. Ook was er verwaarlozing als het gaat om het motiveren van de spelers, wat een taak is van de bondscoach”.

Lakjaa gaat verder: “Dit wekte een gevoel van apathie op. In een broederlijke sfeer was het nodig om Vahid uit te leggen dat de Marokkanen genoeg hadden van zijn filosofie. In een periode waar we goede resultaten behaalden was het belangrijk om op een vriendschappelijke manier uit elkaar te gaan”.

Op de vraag wat het doel is van de volgende bondscoach zei de bondsvoorzitter: “Naast het voorbereiden van het team op het WK, zijn onze doelen duidelijk. Kwalificatie voor het WK en CAF staan ​​buiten kijf en aangezien we het tweede team in Afrika zijn (na Senegal, volgens de FIFA-ranking), moeten we de finale van de African Cup of Nations (CAN) halen. We hebben een jaar om ons voor te bereiden op dat evenement dat in januari 2024 in Ivoorkust zal plaatsvinden”.