Lekjaa over zaak El Haddadi: “Vertrouwen in een goede afloop”

Broer Abdelhak Nouri: “Zijn glimlach is het mooiste van alles”
maandag, 4 december 2017, 9:41
Marokko treft twee ‘sterke opponenten’ in maart
maandag, 4 december 2017, 16:23
Bekijk alles

Fouzi Lekjaa blijft vertrouwen hebben in een goede afloop van de zaak Munir El Haddadi. De zaak is namelijk voorgelegd aan het Arbitraal Sporttribunaal (CAS) en kan rekenen op de steun van de FIFA. De voorzitter van de Marokkaanse voetbalbond liet dat afgelopen weekend weten tegenover een van de Marokkaanse radiozenders.

“FIFA voorzitter Gianni Infantino is het er mee eens dat een simpele invalbeurt niet het einde kan betekenen van een internationale loopbaan van zo’n speler”, gaf Lekjaa aan. “Vooral nu ook Del Bosque (oud-bondscoach Spanje) in de Spaanse media heeft aangegeven, dat hij Munir El Haddadi niet had moeten laten debuteren voor Spanje”, voegt de bondsvoorzitter er aan toe.

“Toen El Haddadi zijn keuze heeft gemaakt voor Spanje was hij 17 jaar oud. We moeten rekening houden met de omstandigheden, die in de tijd van zijn keuze hebben gespeeld. In de dagen rond zijn debuut voor Spanje heb ik regelmatig contact gehad met El Haddadi”, laat Lekjaa weten. “Toen de Spaanse bond daar lucht van kreeg, hebben ze hem naar een ander hotel gebracht. Daar heeft zowel de technische staf van Spanje als mensen van FC Barcelona grote druk op deze jongen gezet”.

Dat er supporters zijn die El Haddadi het liefst niet bij Marokko zien, accepteert Lekjaa moeilijk: “In Marokko gaan verschillende bevolkingsgroepen goed met elkaar om en kunnen mensen die verschillende religies aanhangen makkelijk met elkaar samenleven. Waarom is het dan moeilijk om een jonge Marokkaan te vergeven, die in het verleden een fout heeft gemaakt?”, vraagt Lekjaa zich af.

Mocht de zaak El Haddadi opgelost te zijn voor het WK, dan is dat niet gelijk een garantie dat hij mee mag naar Rusland: “Zowel El Haddadi als de rest van de spelers moeten hun uiterste best doen om deel uit te maken van de WK selectie van Marokko. De bondscoach is namelijk de eindverantwoordelijke voor de selectie.”