Lekjaa: “We moeten op z’n minst de achtste finales bereiken”

Video: Doelpunt Yassin Ayoub vs FC Twente
zondag, 25 februari 2018, 18:38
Video – Badr Hari : ‘Ben nog steeds de beste’
dinsdag, 27 februari 2018, 12:58
Bekijk alles

Eén van de stille krachten achter het succes van het Marokkaans elftal en Marokkaans voetbal is zonder meer Fouzi Lekjaa. De voorzitter van de Marokkaanse voetbalbond, die sinds april 2014 aan het roer staat, gaf in gesprek met een lokale nieuwszender aan dat het bereiken van het WK niet per definitie moet betekenen dat de doelstellingen zijn bereikt.

“Met het bereiken van het WK is ons werk nog niet klaar”, vertelt Lekaa. “Marokko moet de groepsfase overleven. Daar streven wij naar. We moeten op z’n minst de achtste finales bereiken. Die hebben we bereikt in 1986, dus het is niet iets nieuws voor ons”, aldus Lekjaa.

Het Marokkaans voetbal zit momenteel in de lift. Zo won Wydad Casablanca de Afrikaanse Champions League, kwalificeerde Marokko zich voor het WK en won het lokale elftal van Marokko de African Nations Championship. Lekjaa vindt dat er grote stappen worden gemaakt, maar blijft realistisch: “Afgelopen maand hebben we de CHAN gewonnen, nu is het onze ambitie om de Afrika Cup te winnen. Er is niks mis met het uitspreken van ambities. Maar vanaf het moment dat we een doelstelling bereiken, moet het geen gewoonte worden. We moeten ervoor zorgen dat we altijd moeten werken om onze ambities te bereiken”, aldus Lekjaa