Madi: “Wel benaderd door Marokko, maar niet concreet”

Vahid Halilhodžić niet geïnteresseerd in trainerschap bij Dinamo Zagreb
zondag, 19 juli 2020, 17:36
Vahid Halilhodžić denkt aan Ligue 1 revelatie
zaterdag, 25 juli 2020, 21:11
Bekijk alles

Op 27 juni 2002 zag Achraf Madi in Amsterdam-West het levenslicht. Hij maakte onlangs nog de overstap naar Sparta Rotterdam en vertelt in gesprek met 11Lions.nl over zijn ervaringen bij zijn voormalige clubs AFC en FC Twente.

Op 15-jarige leeftijd verliet Achraf Madi AFC voor FC Twente. Daarvoor kwam de Marokkaanse nummer 10 nog uit voor de jeugdopleiding van FC Utrecht. “Bij AFC heb ik een leuke maar ook leerzame jaar gedraaid. Daarin heb ik de interesse gewekt van verschillende topclubs in Nederland.”

Achraf koos toen voor FC Twente: “Die hadden op dat moment het beste plan voor mij en het gevoel dat ik had bij FC Twente was goed. Ik heb nooit spijt gehad van deze keuze”, aldus Achraf Madi.

Madi mocht al heel snel met het eerste elftal op trainingskamp. “Ik was 16 en ik maakte toen mijn officieuze debuut. Het was een leerzame ervaring om met de grote jongens op het veld te staan en mee te trainen.”

Toch koos Achraf Madi kortgeleden voor een overstap naar Jong Sparta Rotterdam: “Bij FC Twente hebben er natuurlijk veel veranderingen plaatsgevonden. Voor mij zijn andere opties naar boven gekomen. FC Twente kon mij het perspectief niet bieden naar het eerste elftal en andere clubs wel, waaronder Sparta Rotterdam.” laat de inmiddels 18-jarige Madi weten.

Achraf gaat verder: “Sparta Rotterdam is daarnaast ook een mooie club. Bij Sparta wil ik mezelf door ontwikkelen en mijn kwaliteiten verbeteren. Met de faciliteiten die aanwezig zijn bij Sparta moet dat lukken”.

Achraf Madi volgt het Marokkaanse elftal: “Vooral de grote wedstrijden tijdens het WK en de Afrika-Cup.” Maar of hij zelf ooit in het shirt van Marokko zal spelen? Daar is hij het zelf nog niet helemaal over over uit. Contact met de Marokkaanse voetbalbond is er in ieder geval wel geweest. “Ja ik ben weleens benaderd voor het Marokkaanse elftal, maar dat was niet concreet. En als er ooit een oproep komt dan zal ik daar eerst goed over moeten nadenken”

Verder had Achraf Madi ook een laatste woord aan de volgers van 11lions.nl: “Blijf me volgen en Insha-Allah zullen jullie mij in de toekomst nog zien schitteren”, sloot Madi af.