Malaga spreekt met Marokkaanse voetbalbond over Munir

Lekjaa: “Het Marokkaanse voetbal vecht tegen een octopus van corruptie”
zondag, 2 juni 2019, 20:39
Video – “Ziyech gaat Marokko de Afrika-Cup brengen”
woensdag, 5 juni 2019, 23:43
Bekijk alles

Munir El Kajoui is de laatste speler die zich bij het Marokkaans elftal zal melden. De Marokkaanse doelman heeft nog twee competitiewedstrijden met zijn club Malaga CF voor de boeg en is daarmee in ieder geval tot 8 juni afwezig op het trainingskamp van het Marokkaans elftal.

Mocht Malaga zich voor de La Liga Promotie Play-Offs kwalificeren, waar de Spaanse club momenteel op afstormt, dan wordt het verhaal een stuk ingewikkelder. De play-offs beginnen namelijk op 12 juni en eindigen op 23 juni. De Afrika Cup is voor Marokko dan al begonnen, aangezien de Leeuwen van de Atlas op die dag aan zullen treden tegen Namibië.

Volgens de Spaanse sportkrant Marca staat Munir voor een dilemma. De Marokkaanse doelman wil zich graag op tijd melden bij het Marokkaans elftal, maar wil zijn ploeggenoten bij Malaga aan de andere kant niet in de steek laten. De 30-jarige doelman, die inmiddels 33 interlands achter zijn naam heeft staan voor het Marokkaans elftal, is in de rangorde inmiddels voorbij gestreefd door Yassine Bounou. Malaga heeft inmiddels contact gezocht met de Marokkaanse voetbalbond om zo tot een geschikte oplossing te komen.