Marokkaanse clubs doen goede zaken in Afrika

Berrabeh traint mee met NEC en mag hopen op contract
zondag, 19 februari 2017, 19:31
Video – Doelpunt Youssef El Arabi tegen Al-Jazira
maandag, 20 februari 2017, 15:35
Bekijk alles

Afgelopen weekend stonden er drie Afrikaanse wedstrijden op het programma voor clubs uit Marokko. MAS Fes en IRT Tanger kwamen in actie in de CAF Confederation Cup, FUS Rabat mocht aantreden in de CAF Champions League.

MAS 0-2 C. A. Renaissance Aiglons Brazzaville (Congo)

Magreb Fes, de tweede divisieclub die onder leiding is van Tarik Sektioui, verloor met 2-0 van C. A. Renaissance Aiglons Brazzaville. Omdat men de thuiswedstrijd met 3-0 winnend afsloot, kwalificeerde de Marokkaanse ploeg zich alsnog voor de volgende ronde. Daarin zal SC Gagnoa uit Ivoorkust de tegenstander zijn.

IRT 1-0 Douanes Niamey (Niger)

In een regenachtig Tanger wist de plaatselijke IRT gisteren met 1-0 te winnen. De club uit het noorden van Marokko ging niet effectief om met de geboden scoringskansen. Zo faalden Ahmed Hamoudan en Abdelghani Mouaoui voor doel. In de 90e minuut opende IRT Tanger de score via Ismail Belmaalem. De uitwedstrijd werd door IRT Tanger met 1-2 gewonnen van Douanes Niamey. In de volgende ronde treft IRT Tanger AS DU Kaloum Star, uit Guinee.

FUS 3-0 FC Johansens (Sierra Leone)

FUS wist zaterdag in Rabat met 3-0 knap te winnen van FC Johansens, nadat de ploeg in Sierra Leone met 1-1 gelijkspeelde. De club onder leiding van trainer Walid Regragui kwam in de 19e minuut op voorsprong door Karim Benarif. In de tweede helft wist de Gambiaan Yusupha Njie en Hicham Laroui te scoren en zo eindigde wedstrijd in 3-0. FUS Rabat zal in de volgende ronde Al-Ahli Tripoli treffen uit LibiΓ«.

*Wydad-Casablanca ook in de volgende ronde in actie komen de Marokkaanse club treft dan CF Mounana uit Gabon