Marokkaanse media: “Ziyech denkt de Farao van het Marokkaanse voetbal te zijn”

WK Futsal : Hicham Dguig maakt definitieve selectie bekend
zaterdag, 4 september 2021, 12:50
Video – Mohammed Hendouf wint op TKO van Manuel Robson Minoto
zaterdag, 4 september 2021, 18:34
Bekijk alles

De Marokkaanse media heeft gehakt gemaakt van Chelsea speler Hakim Ziyech, na zijn reactie op instagram over de uitspraken van Vahid Halilohdzich.

In een interview van Le7tv met een aantal Marokkaanse journalisten kwam de speler van Chelsea ter sprake: “Ziyech denkt dat hij Farao is van het Marokkaanse voetbal. Als het klopt wat Vahid zegt dan ben ik het helemaal met hem eens om Ziyech niet op te roepen. Al zal Hakim Ziyech vier benen hebben waarmee hij de bal kan schieten, zelfs dan mag hij thuisblijven”.

“Zolang Ziyech zelf niet met een verhaal naar buiten komt heeft de bondscoach gelijk. Of het nu de media is of de speler of de bondscoach, niemand is groter dan Marokko. Wat heeft Ziyech eigenlijk voor ons betekend? Het enige wat hij heeft gedaan is een penalty missen tegen Benin, wat ons de kwalificatie heeft gekost”.

Voor Vahid Halilhodžić is dit niet het eerste probleem. De bondscoach kende eerder problemen met Younès Belhanda, Amine Harit en Noussair Mazraoui. Ook als bondscoach van Japan had de keuzeheer problemen met Shinji Kagawa en Keisuke Honda. Dat resulteerde later in ontslag voor de oefenmeester uit Bosnië.