Marokkaanse voetbalbond wil werk maken van Oussama Idrissi

Video – ‘Het is hip om voor Marokko te kiezen’
donderdag, 30 augustus 2018, 0:59
Column: “Thank you Mr. White Man”
donderdag, 30 augustus 2018, 19:40
Bekijk alles

De kans is aanzienlijk dat Oussama Idrissi de volgende speler zal zijn die zijn definitieve interlandkeuze zal moeten maken. De vleugelaanvaller van AZ staat al geruime tijd op de radar van bondscoach Hervé Renard, en daar gaat de Marokkaanse voetbalbond werk van maken.

De 22-jarige speler van AZ speelde in het verleden voor Oranje -17 en Oranje -21 en komt momenteel uit voor Jong Oranje. Om in officieel verband uit te komen voor Marokko, dient Idrissi een switch aan te vragen bij de FIFA. De Marokkaanse voetbalbond wil hier zo snel mogelijk mee aan de slag, zo bevestigen enkele bronnen die dicht tegen de Marokkaanse voetbalbond aan zitten tegenover onze redactie.

“Wie weet komt straks alleen Marokko. Of alleen het Nederlands elftal”, liet Idrissi deze week weten aan Voetbal International. “Of allebei niet. Vandaar dat ik me heb voorgenomen er pas over na te denken als een eventuele keuze actueel wordt. Ik koester voor beide landen evenveel liefde. Het is echt fifty-fifty”, aldus Idrissi.