Marokko boekt ‘magere’ 3-0 zege op Malawi

Video – Tweede doelpunt Youssef En Nesiry tegen Malawi
zondag, 9 september 2018, 0:03
Samenvatting : Marokko 3-0 Malawi
zondag, 9 september 2018, 0:56
Bekijk alles

Het Marokkaans elftal heeft vanavond ten koste van een zwak Malawi, de eerste drie punten binnengehaald in de Afrika Cup 2019 kwalificatie. Marokko won in Casablanca met 3-0 door doelpunten van Hakim Ziyech en Youssef En-Nesyri (2x).

Vanwege het ontbreken van Medhi Benatia in de selectie en omdat Marouane Da Costa niet fit genoeg was, startte Herve Renard met Romain Saiss en Youssef Ait-Bennasser in het hart van de verdediging. De clubloze Mbark Boussoufa moest genoegen nemen met een plek op de bank. De 34-jarige middenvelder moest het veld ruimen voor Faycal Fajr. Karim El Ahmadi kreeg daardoor de aanvoerdersband.

Hakim Ziyech opende al vroeg de score voor Marokko. De Ajacied zag via een versnelling zijn kans schoon om het Marokkaans elftal al in de 3e minuut op voorsprong te zetten. Zonder al teveel moeite plaatste hij de bal door de benen van de doelman in het doel. Youssef En-Nesyri verdubbelde de score vlak voor rust. De spits van C.D. Leganes werd gevonden door een magistrale pass van Achraf Hakimi en rondde knap af.

In de tweede helft bracht En-Nesyri de aanwezige fans in extase. De aanvaller scoorde de 3-0 door een ongelukkig actie van de keeper van Malawi. Een houdbaar schot van En-Nesyri werd licht getoucheerd, waardoor de bal rustig en buiten bereik van de doelman de doellijn passeerde.

Noussair Mazraoui mocht zijn debuut maken vanavond. Hij kwam in de 72e minuut in de ploeg voor Nabil Dirar. Ayoub El Kaabi en Nayef Aguerd waren de overige twee wissels. Maar die konden geen verandering meer brengen in het scoreverloop. Door de overwinning van vanavond passeert Marokko Malawi op doelsaldo in poule B. Kameroen leidt met vier punten. Marokko en Malawi volgen met drie punten. De Comoren staan met 1 punt op de vierde plaats.

Opstelling :
Bono, Dirar (Noussair), Ait Benasser (Aguerd), Saiss, Hakimi, Belhanda, El Ahmadi, Fajr (El Kaabi), Ziyech, Amrabat, En Nesiry