Marokko doet poging bij de FIFA om voetbalnationaliteit El Haddadi te veranderen.

Bounou promoveert met Girona naar de Primera Division
zondag, 4 juni 2017, 22:07
Eredivisie tweetal krijgt groen licht van de FIFA
woensdag, 7 juni 2017, 21:14
Bekijk alles

De Marokkaanse voetbalbond heeft de afgelopen week een officieel verzoek ingediend bij de FIFA om de voetbalnationaliteit van Munir El Haddadi aan te laten passen. De afgelopen dagen hebben verschillende kranten uit Marokko het nieuws naar buiten gebracht. Vandaag hebben betrouwbare bronnen dit nieuws tegenover ons bevestigd.

De aanvaller van FC Barcelona, die tot het einde van het seizoen 2016-2017 verhuurd werd aan Valencia, maakte op 19-jarige leeftijd zijn debuut voor het nationaal elftal van Spanje, in de EK kwalificatiewedstrijd tegen Macedonië. Sindsdien is de aanvaller niet meer in de plannen voorgekomen van zowel oud-bondscoach Vincente Del Bosque, als de huidige bondscoach Julen Lopetegui.

De Marokkaanse voetbalbond hoopt op een uitzondering van de FIFA op basis van drie argumenten: Dat El Haddadi na één interland niet meer in de plannen voorkomt van Spanje, dat hij zijn keuze voor Spanje heeft gemaakt voor zijn 21e verjaardag en omdat het jeugdproduct van FC Barcelona alleen in een EK kwalificatiewedstrijd is uitgekomen voor Spanje en dat hij onmogelijk met Marokko in dezelfde competitie uit zou kunnen komen.

Berichten dat de FIFA de aanvraag van Marokko reeds heeft goedgekeurd en de 21-jarige El Haddadi tegen Mali al speelgerechtigd zou zijn voor de nationale ploeg van Marokko, worden door onze bronnen tegengesproken.