Marokko eindigt kwalificatiereeks met remise tegen Malawi

Opstelling Marokko tegen Malawi – #AFCON2019Q
vrijdag, 22 maart 2019, 13:23
Video – Volkslied Marokko tegen Malawi
vrijdag, 22 maart 2019, 19:09
Bekijk alles

Het Marokkaans elftal is er niet in geslaagd om de laatste Afrika Cup 2019 kwalificatiewedstrijd te winnen. De ploeg van Hervé Renard, die voornamelijk uit de bekende wissels en debutanten bestond, kwam in een regenachtig Malawi niet verder dan een 0-0 gelijkspel.

Oussama Idrissi, Abdelkarim Baadi en Zakaria Hadraf mochten van bondscoach Hervé Renard direct vanaf de aftrap hun debuut maken voor het Marokkaans elftal. Vooral de vleugelaanvaller van AZ was de meest creatieve speler in de eerst helft.

De wedstrijd kwam mede door het slechte veld en het slechte weer niet echt op gang. Pas na het inbrengen van Ismael El Haddad en Rachid Alioui leefde het Marokkaans elftal pas op. Laatstgenoemde mocht drie vrije trappen nemen, waarvan er twee de paal wisten te raken.

Door het gelijkspel is Marokko met 11 punten geëindigd op de eerste plek in poule B. Mocht Kameroen winnen van Comoren, dan kan de ploeg op hetzelfde aantal punten komen, maar komt groepswinst niet in gevaar. Marokko is vanwege het onderlinge resultaat (gelijkspel + winst Marokko) in het voordeel. Aankomende dinsdag oefent Marokko om 20.00 tegen Argentinië.

Opstelling Marokko:
Munir El Kajoui; Oualid El Hajjam, Yunis Abdelhamid, Badr Benoun, Abdelkarim Baadi (Fouad Chafik); Mehdi Bourabia, Youssef Ait Bennasser, Abdelilah Hafidi (Rachid Alioui); Zakaria Hadraf (Ismael El Haddad), Oussama Idrissi, Ayoub El Kaabi.