‘Marokko gaat zich kandidaat stellen voor WK2026’

‘Renard ontvangt goed nieuws uit ziekenboeg Marokko’
zondag, 20 november 2016, 22:08
Video – Renovatie stadion Mohammed V (Casablanca)
maandag, 21 november 2016, 10:27
Bekijk alles

Faouzi Lakjaa, de voorzitter van de Marokkaanse voetbalbond, heeft gisteren op nationale televisie aangegeven dat Marokko zich volgend jaar naar alle waarschijnlijkheid kandidaat zal gaan stellen voor het Wereldkampioenschap voetbal 2026.

Het zal de derde keer zijn dat Marokko zich beschikbaar zal gaan stellen voor de organisatie van het mondiaal eindtoernooi. In 2006 eindigde Marokko laatste in de WK Bid, die voor dat jaar naar Duitsland is gegaan. Vier jaar later was Marokko dichtbij WK organisatie, maar mocht Zuid-Afrika uiteindelijk (wat later onrechtmatig bleek) de organisatie op zich nemen.

Dat Marokko zich volgend jaar kandidaat zal gaan stellen, blijkt geen verrassing. Vorige week gaf Gianni Infantino aan dat Marokko in staat is om een groot toernooi te organiseren. In januari 2017 zal de voorzitter van de FIFA opnieuw om de tafel zitten met Faouzi Lakjaa. Canada, Mexico, Colombia en Kazachstan hebben zich al uitgesproken over een eventuele kandidatuur voor het Wereldkampioenschap voetbal 2026.