Marokko imponeert en verslaat Mali met grote cijfers

De elf namen van Marokko
vrijdag, 1 september 2017, 21:35
Video – Marokko 6-0 Mali (doelpunten)
zaterdag, 2 september 2017, 0:09
Bekijk alles

Het Marokkaans elftal heeft vanavond in strijd op een plek op het WK een zeldzame ruime overwinning geboekt. De Leeuwen van de Atlas wisten Mali vanavond met 6-0 opzij te zetten in Rabat.

De ploeg van bondscoach Hervé Renard begon wat ongecontroleerd aan de wedstrijd, maar nam al gauw het initiatief in handen. In de 18e minuut verdiende Marokko een strafschop, nadat Hakim Ziyech in het strafschopgebied werd neergelegd door Oumar Konate. De Ajacied luisterde zijn rentree bij het Marokkaans elftal op met een doelpunt, want hij faalde niet vanaf 11 meter.

In de 27e minuut was Karim El Ahmadi ontzettend belangrijk voor de nationale ploeg. Mede door zijn interceptie kon de score worden uitgebreid naar 2-0. De aanvoerder van Feyenoord onderschepte te bal, speelde deze op Ziyech, die met een fantastische schijnbeweging de bal terug op de inlopende El Ahmadi speelde. De Feyenoorder leverde uiteindelijk een assist op de vrijstaande Khalid Boutaib, die de bal in het lege doel tikte. 2-0 was tevens de ruststand.

In de 57e minuut kreeg Marokko een meevaller omdat Mali verder moest met tien man. Bakaye Dibassy had een aantal overtredingen achter zijn naam en moest uiteindelijk na twee gele kaarten vertrekken. De verdediger van Amiens verliet het veld zonder te protesteren. Vier minuten later scoorde Hakim Ziyech en fantastische goal. Hij slalomde na een hak van Nordin Amrabat het strafschopgebied in en legde de bal vanuit een onmogelijke hoek ver in het doel.

Na de 3-0 van Ziyech probeerde Mali koste wat het kost terug te keren in de wedstrijd. Na een Malinese corner werkte Oumar Konate de bal met de hand in het Marokkaanse doel. Gelukkig voor het Marokkaans elftal was dit onder het toeziend oog van het Kameroens arbitrale trio en Konate mocht met zijn tweede gele kaart op zak de kleedkamers opzoeken.

Na de rode kaart van Konate ging het hard. Mali speelde immers met negen man. In de 72 minuut scoorde Achraf Hakimi zijn eerste goal voor Marokko. Op aangeven van Hakim Ziyech maakte de rechtsback van Real Madrid de 4-0. In de 85e minuut kwam Faycal Fajr in de ploeg voor Karim El Ahmadi. De middenvelder van Getafe scoorde twee minuten later een prachtige goal. Via onderkant lat ging de bal het doel weer uit, maar opnieuw was scheidsrechter Alioum Néant oplettend, want de bal stuiterde immers een halve meter over de doellijn.

Na de 5-0 van Marokko liet Hervé Renard FC Groningen aanvaller Mimoun Mahi debuteren; met succes. In de 88e minuut scoorde Mahi op aangeven van Mbark Boussoufa: 6-0. Door deze overwinning neemt Marokko de koppositie in handen in poule C, met één duel meer gespeeld dan Ivoorkust. De Ivorianen nemen het vanavond om 18:00 op tegen Gabon.

Aanstaande dinsdag wacht Mali opnieuw, ditmaal in Bamako. De wedstrijd zal om 21.00 te zien zijn op één van de kanalen van BeinSport.