Marokko imponeert en wint van Servië

Video – Doelpunt Khalid Boutaïb tegen Servië
vrijdag, 23 maart 2018, 21:40
Video – 13 passes aan vooraf voordat de penalty werd versiert door Amrabat
zaterdag, 24 maart 2018, 11:27
Bekijk alles

Marokko is de voorbereiding op het WK goed begonnen. De ploeg van Hervé Renard heeft Servië met 2-1 verslagen. Hakim Ziyech en Khalid Boutaïb scoorden voor Marokko, Dusan Tadic scoorde de enige treffer voor Servië. 

Hervé Renard leek, op het ontbreken van Achraf Hakimi na, met vertrouwde opstelling te beginnen. De bondscoach paste de opstelling echter op de valreep aan. Aanvankelijk zou Romain Saiss starten in het hart van de verdediging, maar vanwege onbekende redenen mocht Marouane da Costa aan de aftrap verschijnen. Achraf Hakimi was niet wedstrijdfit; de verdediger van Real Madrid werd vervangen door Hamza Mendyl.

Servië zette Marokko onder druk in de openingsminuten van de wedstrijd. De Leeuwen van de Atlas wisten daar onderuit te komen. De ploeg van Hervé Renard wist het initatief uiteindelijk naar zich toe te trekken en dat resulteerde in de openingstreffer voor Marokko.

Na een prachtige één twee tussen Younes Belhanda en Hakim Ziyech werd de bal op geweldige wijze in de diepte gespeeld door de Ajacied richting Nordin Amrabat. De aanvaller van CD Leganes werd voordat hij de bal kon aannemen in het strafschopgebied neergelegd door Nikola Maximovic. De strafschop werd gegeven en Hakim Ziyech bracht Marokko in de 29e minuut in extase.

Marokko kon de voorsprong niet lang vasthouden. Onnodig balverlies achterin en slecht optreden van Da Costa, Mendyl en Medhi Benatia, zorgde voor de gelijkmaker. In de 37e minuut scoorde Dusan Tadic de gelijkmaker. Marokko kwam echter snel terug. Amper drie minuten later lag de bal er alweer in. Een fantastiche voorzet van Hakim Ziyech werd door Khalid Boutaib achter doelman Marko Dmitrovic ingekopt.

In de tweede helft kreeg Servië enkele kansen om op gelijke hoogte te komen, maar Munir Mohamedi El Kajoui lag goed in de weg. Hervé Renard maakte gebruik van drie wissels; zo kwam Aziz Bouhaddouz in de ploeg voor Khalid Boutaib, mocht Sofyan Amrabat Feyenoord collega Karim El Ahmadi aflossen en maakte Ayoub El Kaabi zijn debuut voor Marokko nadat de spits van RS Berkane in de ploeg kwam voor Hakim Ziyech.

Marokko – Sevië:2-1
Goals: Hakim Ziyech 29’, Khalid Boutaïb 40’; Dusan Tadic 37’

Opstelling Marokko:
Munir El Kajoui; Nabil Dirar, Medhi Benatia, Marouane Da Dosta, Hamza Mendyl; Karim El Ahmadi (83’ Sofyan Amrabat), Mbark Boussoufa, Younes Belhanda; Nordin Amrabat, Hakim Ziyech (92’ Ayoub El Kaabi), Khalid Boutaïb (74’ Aziz Bouhaddouz).