Marokko knokt zich na zwaarbevochten wedstrijd tegen Libië naar de finale

Zorya Luhansk pikt clubloze El Bouazzati op
woensdag, 31 januari 2018, 8:50
Video – Samenvatting Marokko 3-1 Libië
woensdag, 31 januari 2018, 20:52
Bekijk alles

Het Marokkaans elftal heeft de finale bereikt van de African Nations Championship 2018. De ploeg van Jamal Sellami boekte een 3-1 zege op Libië, maar dat ging niet zonder slag of stoot. Ayoub El Kaabi was met twee treffers de gevierde man.

Het Marokkaans elftal had in de eerste helft moeite met het creëeren van kansen. Daar kwam met het inbrengen van Zakaria Hadraf verandering in. De vleugelaanvaller van Raja Casablanca kwam in de ploeg voor de matig spelende Achraf Bencharki.

De eerste treffer van de wedstrijd viel in de 73e minuut. Hadraf geloofde in een afvallende bal en bracht deze voor het doel. Ayoub El Kaabi stond vrij en kopte de bal attent tegen de touwen. Een zwaarbevochten treffer voor het Marokkaans elftal.

Met geen enkel vuiltje aan de lucht leek Marokko de finale binnen de reguliere 90 minuten te bereiken, maar doelman Anas Zniti dacht daar anders over. De keeper van Raja Casablanca ging na een terugspeelbal aan de wandel en speelde de bal te ver voor zich uit in een poging de aanstormende Libische aanvallers uit te kappen. Deze blunder werd afgestraft en Abdulrhaman Khaleefah kon tekenen voor de gelijkmaker.

In de eerste helft van de verlenging herstelde El Kaabi de schade. De spits van RS Berkane tekende uit een corner van Zakaria Hadraf in de 97e minuut voor de 2-1. In de tweede verlening maakte Marokko met de 3-1 aan alle onzekerheid een eind. Walid El Karti werd in het strafschopgebied neergelegd en benutte de strafschop zelf.

Marokko treft Soedan of Nigeria in de finale. Later deze avond is de tegenstander bekend. De finale zal worden gespeeld op zondag 4 februari om 20:00.

Opstelling Marokko: Anas Zniti; Mohammed Nahiri, Jawa El Yamiq, Badr Benoun, Abdeljalil Jbira; Salaheddine Es-Saidi, Badr Boulahroud, Walid El Karti; Ismael El Haddad (79’ Mehdi Barrahma), Achraf Bencharki (54’ Zakaria Hadraf), Ayoub El Kaabi (105’ Nayef Aguerd)