Marokko komt terug van vroege achterstand en wint van Zuid-Afrika

Lakjaa enige kandidaat voor voorzitterschap FRMF
zondag, 5 juni 2022, 19:36
Saïs: “We moeten tactisch nog vooruitgang boeken”
vrijdag, 10 juni 2022, 8:32
Bekijk alles

Het Marokkaans elftal heeft donderdagavond met 2-1 gewonnen van Zuid-Afrika. De ploeg van bondscoach Vahid Halilhodzic kwam in de achtste minuut op een achterstand door een treffer van Foster, maar stelde in de tweede helft orde op zaken door treffers van Youssef En-Nesyri en Ayoub El Kaabi.

De manier waarop Zuid-Afrika op voorsprong kwam deed een beetje denken aan de eerste treffer van de Verenigde Staten. Een lange bal die achter de verdediging belandde zorgde voor een 1 op 1 situatie tussen Foster en Yassine Bounou. Achraf Hakimi was niet snel genoeg en daardoor kwamen de Zuid-Afrikanen op voorsprong. De kansenregen van het Marokkaans elftal die de eerste helft viel, leverde geen treffer op.

In de tweede helft wist Sofyan Amrabat een bal het strafschopgebied in te brengen. Romain Saiss kopte de bal breed waardoor Youssef En-Nesyri de gelijkmaker kon maken. In de 87e scoorde invaller Ayoub El Kaabi de winnende treffer voor het Marokkaans elftal. Aankomende maandag wacht de volgende tegenstander: Liberia. Deze wedstrijd zal op 21:00 Nederlandse tijd gespeeld worden.