Marokko laat kansenregen onbenut en verliest in slotfase van Egypte

Opstelling Egypte – Marokko
zondag, 29 januari 2017, 18:59
Roda neemt Franse Marokkaan op huurbasis over van Bastia
zondag, 29 januari 2017, 23:51
Bekijk alles

Voor het Marokkaans elftal zit de Afrika Cup er op. De ploeg van Hervé Renard verloor vanavond met 1-0 van Egypte. Marokko liet een serie kansen onbenut en dat kwam de ploeg van Hervé Renard duur te staan. Egypte had aan een hoekschop in de slotfase genoeg om aan het langste eind te trekken en te kwalificeren voor de halve finale.

Hervé Renard begon met dezelfde opstelling als tegen Ivoorkust. In de 15e minuut was Egypte dichtbij de openingstreffer. Een voorzet van El Mohamady werd verkeerd ingeschat door Benatia, die onder de bal door ging. Dirar kon de bal niet wegwerken, en daardoor kon M. Trezeguet op doel schieten. Doelman Munir El Mohamedi bracht redding en Fajr kon de bal uiteindelijk uit het strafschopgebied krijgen. In de 34e minuut werd een voorzet van Marouane Da Costa gemist door Romain Saiss, die in de spits verscheen. Hij kreeg een herkansing, maar zag zijn kopbal op de lat en uiteindelijk over het doel belanden.

Enkele minuten na rust kreeg Egypte opnieuw de kans om te scoren. Salah ontsnapte aan de rechterkant en stond oog in oog met doelman Munir. Een ouderwetse keepersreflex wist de Egyptenaren te behoeden van een voorsprong. In de 55e minuut bracht Boussoufa de Marokkaanse supporters bijna in extase. Een geweldig schot van de aanvallende middenvelder spatte op de lat uiteen. Vijf minuten later was Bouhaddouz de man die Marokko op een 0-1 voorsprong moest brengen, maar een perfecte voorzet van Dirar, waar de spits van FC St. Pauli alleen tegenaan moest lopen, werd falikant gemist. In de 68e minuut kon Bouhaddouz opnieuw scoren, maar zijn kopbal belandde via de Egyptische verdediging ternauwernood naast het doel van El Hadary.

In de 77e minuut kwam Egypte met een geweldige ingestuudeerde vrije trap, bijna op voorsprong. Een lobje van El Said over de muur, waar Mohammed Salah van wegliep, werd door laatsgenoemde bijna ingeschoten. Munir El Mohamedi wist de bal te keren. In de 87e minuut kwam Egypte alsnog op voorsprong. Een corner belandde in het strafschopgebied van Marokko. Benatia was te laat met wegwerken en daardoor kon invaller M. Kahraba binnenschieten. Na de openingstreffer van de Egyptenaren, mocht Rachid Alioui binnen de lijnen komen voor Romain Saiss. In de blessuretijd van de wedstrijd kon Faycal Fajr via een vrije trap de stand gelijk trekken, maar de bal belandde in het zijnet. Voor Marokko is de kwartfinale, gespeeld in Port-Gentil, het eindstation van de Afrika Cup 2017.

Opstelling Marokko:
Munir; Mendyl, Da Costa, Benatia, Saiss (92’Alioui), Dirar; El Ahmadi, Fajr, Boussoufa, En-Nesyri; Bouhaddouz (79′ El Kaddouri)