Marokko lijdt verdiende nederlaag in Congo DR

Renard maakt 18-koppige wedstrijdselectie bekend tegen Malawi
woensdag, 20 maart 2019, 16:04
El Kaddouri: “Marokko u23 is een zielloos team”
woensdag, 20 maart 2019, 19:32
Bekijk alles

Marokko U23 heeft vanmiddag in de eerste kwalificatie wedstrijd tegen Congo U23 een verdiende nederlaag geleden. De ploeg van bondscoach Mark wotte verloor in Kinshasa met 2-0 van de leeftijdsgenoten uit Congo DR.

In de eerste minuten had Marokko een goede kans om op een 0-1 voorsprong te komen, maar een overtreding in het Congolese strafschopgebied werd door de arbitrage weggewuifd. Vanaf dat moment nam Congo DR de overhand.

Vlak voor de rust kwam de thuisploeg op een 1-0 voorsprong, door een doelpunt van Muleka. De Congolese aanvaller kwam de hele Marokkaanse defensie kinderlijk voorbij en scoorde na het omspelen van doelman Benabid.

Hamza Mendyl bleef tijdens de rust achter in de kleedkamer en werd vervangen door Shady Oukhadda. Maar ook met Oukhadda in de gelederen had Marokko weinig in te brengen. In de 66e minuut maakte Muleka de tweede van de middag. Met een fraaie stift bracht hij Marokko U23 en diens supporters in verlegenheid.

Een uitgerekende kans op de 2-1 en op een minder slechte uitgangspositie van Marokko werd gemist door. Na een fraaie vrije trap van Soufian Kiyine kopte Anas Bach net naast.

Marokko U23 wacht zondag een moeilijke wedstrijd in Rabat. Of het de jonge Leeuwen van de Atlas gaat lukken om de 2-0 nederlaag om te buigen naar een minimale 3-0 overwinning blijft nog maar de vraag na de dramatische vertoning van vanmiddag.