Marokko maakt kansen af en wint van Senegal

Video – Youssef El Arabi kopt de 3-0 binnen tegen Senegal
vrijdag, 9 oktober 2020, 21:53
Video – Barkok na zijn debuut: “Blijer kan ik niet zijn”
vrijdag, 9 oktober 2020, 23:08
Bekijk alles

Het Marokkaans elftal had vanavond geen kind aan Senegal. In Rabat wisten de Leeuwen van de Atlas met 3-1 te winnen van de Leeuwen van Teranga. Selim Amallah, Youssef En-Nesyri en Youssef El Arabi maakten de doelpunten voor Marokko.

Het Marokkaans elftal kwam in de tiende minuut op voorsprong door een doelpunt van Selim Amallah. Achraf Hakimi gaf de bal goed voor en de aanvallende middenvelder van Standard Luik schoot knap raak. 1-0 was tevens de rusststand.

In de tweede helft deed Vahid Halilhodzic beroep op de bank. Zo kwamen Yunis Abdelhamid, Hakim Ziyech, Omar El Kaddouri en Achraf Bencharki binnen de ploeg voor Hamza Mendyl, Oussama Tannane, Issam Chebake en Selim Amallah.

In de 71e minuut maakte En-Nesyri de 2-0 na een mooie aanval over een aantal schijven. Achraf Bencharki bracht de bal in vanaf de linkerkant en na een combinatie tussen Ziyech en Barkok werd En-Nesyri voor de keeper gezet. De spits van Sevilla faalde niet.

Meer goals scoren was niet weggelegd voor En-Nesyri want in de 76e minuut werd hij gewisseld voor Youssef El Arabi. De spits van Olympiakos luisterde zijn rentree bij de nationale ploeg van Marokko tien minuten later op met de 3-0 voor Marokko. Na een vrije trap van Hakim Ziyech kopte El Arabi raak.

In de 88e minuut kreeg Senegal een onterechte penalty. Samy Mmaee probeerde uit te verdedigen, maar kopte tegen het bovenlichaam van Sofyan Amrabat. De scheidsrechter wees resoluut naar de stip en leverde Senegal daarmee een uitgelezen mogelijkheid op om de eretreffer te maken. Bounou dook naar de juiste hoek, maar voorkwam de treffer van Ismaila Sarr niet: 3-1.