Marokko overwint de wind niet en lijdt kleine nederlaag tegen Argentinië

Renard begint met 3-5-2 opstelling tegen Argentinië
dinsdag, 26 maart 2019, 19:04
Video – Mooiste moment van vandaag: Marokkaanse volkslied
dinsdag, 26 maart 2019, 23:34
Bekijk alles

Het Marokkaans elftal is er opnieuw niet in geslaagd een goed resultaat neer te zetten tegen Argentinië. De ploeg van bondscoach Hervé Renard leed vanavond in een zeer winderig Stade Ibn Battouta te Tanger een 0-1 nederlaag tegen Argentinië. De enige treffer van de wedstrijd viel in de tweede helft door Angel Correa.

Marokko begon met een 3-5-2 opstelling, met Romain Saiss, Medhi Benatia en Marouane Da Costa achterin en Noussair Mazraoui en Achraf Hakimi op de vleugels. Het middenveld bestond uit Karim El Ahmadi, Mbark Boussoufa en Younes Belhanda. Voorin koos Hervé Renard voor Sofiane Boufal en Khaild Boutaib.

De enige echte kans van Marokko om op voorsprong te komen viel in de eerste helft. Na een mooie actie van Noussair Mazraoui, schoot Khalid Boutaib recht op de keeper. De spits van Al Zamalek SC had de bal terug kunnen spelen naar Mazraoui, maar uiteindelijk ging hij voor eigen succes.

Naar mate de eerste helft vorderde en de hevige wind door het stadion heen waaide, laaiden ook enkele opstootjes op tussen beide ploegen. Na iedere echte overtreding zochten de tegenstanders elkaar op en dat leverde voor een oefenwedstrijd, een regen aan gele kaarten op. Zo vielen er vier kaarten aan de kant van Marokko en twee aan de kant van Argentinië. De ruststand van de wedstrijd was overigens 0-0.

In de tweede helft bracht Renard enkele wissels door. Zo verlieten Karim El Ahmadi en Medhi Benatia het veld voor Youssef Ait Bennasser en Yunis Abdelhamid. Ook Mbark Boussoufa en Khalid Boutaib werden gewisseld voor Faycal Fajr en Rachid Alioui. Maar ook de wissels konden in aanvallend opzicht weinig forceren voor Marokko. In de 83e minuut viel dan toch de treffer aan de kant van de Argentijnen. De Marokkaanse verdediging kreeg geen grip op de Argentijnse aanval, waardoor Angel Correa zichzelf vrij kon spelen en de bal in de verre hoek kon schieten.

Renard probeerde na de achterstand aanvallend te wisselen. Zo kwam Oussama Idrissi in de ploeg voor Marouane da Costa en mocht Younes Belhanda de bank opzoeken ten faveure van US Sassuolo middenvelder Mehdi Bourabia. Maar ook zij hebben weinig aan de achterstand weten te veranderen.

Opstelling Marokko:
Yassine Bounou; Medhi Benatia (’61/Younis Abdelhamid), Romain Saiss, Marouane Da Costa (’87/Oussama Idrissi), Noussair Mazraoui, Achraf Hakimi; Mbark Boussoufa (’74/Faycal Fajr), Karim El Ahmadi (’61/Youssef Ait Bennasser), Younes Belhanda (’87/Mehdi Bourabia); Sofiane Boufal, Khalid Boutaib (’75/Rachid Alioui)