Marokko scoort zelf niet, maar wint overtuigend van Tunesië

Video – Marokko komt op 1-0 door eigen doelpunt Younes Hamza
dinsdag, 28 maart 2017, 20:34
“Ik respecteer de keuzes van Renard”
woensdag, 29 maart 2017, 8:45
Bekijk alles

Het Marokkaans elftal wist vanavond, zonder zelf te scoren, met 1-0 te winnen van Tunesië. De enige treffer van de avond werd gemaakt door Hamza Younes. De Tunesische aanvaller kopte in de 14e minuut, uit een vrije trap van Faycal Fajr, in eigen doel. De laatste keer dat het Marokkaans elftal van Tunesië wist te winnen was in 2001.

Ten opzichte van de wedstrijd van afgelopen vrijdag tegen Burkina Faso, bracht bondscoach Hervé Renard enkele wijzigingen door. Zo mocht Mohammed Nahiri de plek van Hamza Mendyl innemen, werd Younes Belhanda aan de kant gehouden voor Mehdi Carcela en maakte Sofyan Amrabat ten koste van Karim El Ahmadi zijn debuut voor het Marokkaans elftal. Onder de lat maakte Yassine Bounou zijn opwachting als vervanger van eerste doelman Munir El Mohamedi.

Youssef En-Nesyri was in de openingsminuten dichtbij de openingstreffer. De aanvaller, die de afgelopen weken weinig speelminuten bij Malaga in de benen heeft, schoot de bal van dichtbij in de handen van de keeper. Aan de andere kant moest Yassine Bounou ingrijpen. Hij ving de kopbal van de Tunesische aanval moeiteloos. De eerste treffer van de wedstrijd kwam op conto van Faycal Fajr. Een vrije trap van de aanvallende middenvelder van Deportivo La Coruña, werd door Hamza Younes in eigen doel gekopt: 1-0. Eén minuut later kon Youssef En-Nesyri de voorsprong verdubbelen, maar kopte de bal op doelman Farouk Benmustapha.

Marokko wist enkele fraaie aanvallen te produceren, echter eindigden deze vlak voor het strafschopgebied door het ingrijpen van de Tunesische verdedigers of onzorgvuldigheid voorin. Mehdi Carcela raakte bij een dergelijke aanval geblesseerd aan zijn bovenbeen en moest het veld ruimen voor Abdelilah Hafidi. De aanvaller van Raja Casablanca was dichtbij de 2-0. Een schot van dichtbij werd door doelman Benmustapha gekeerd. Vlak voor rust waren de Tunesiërs dichtbij de gelijkmaker. Een vrije trap vanaf een riante positie belandde in het zijnet.

In de tweede helft moest Youssef En-Nesyri het veld na een schandalige overtreding verlaten. De doorgebroken En-Nesyri werd door doelman Benmustapha net buiten het zestienmeter gebied neergehaald. De arbiter gaf de Tunesische doelman een gele kaart en de vrije trap van Marokko zag hij in de muur belanden. En-Nesyri kon de wedstrijd niet hervatten en werd gewisseld voor DHJ Jadida spits Walid Azaro.

Een aanval van Marokko over de rechterkant resulteerde in een levensgrote kans voor Marokko. Abdelilah Hafidi bracht de bal voor en stelde Bouhaddouz in de gelegenheid om de bal te controleren en te schieten. De spits van FC Sankt Pauli schoot op de Tunesische doelman. Uiteindelijk wist Faycal Fajr de bal op te pikken en zag zijn schot in het doel belanden, was het niet doelman Benmustapha die met een katachtige redding zijn ploeg van een grotere achterstand wist te behoeden. Uit de corner die daarop volgde, schoot Boussoufa op doel en zag zijn schot vlak voor de doellijn gered worden. Uit de rebound kon Saiss scoren, maar de verdediger schoot hoog over.

Diep in de tweede helft namen de frustraties de overhand bij enkele Tunesische spelers. Zo moesten vooral Boussoufa, Fajr en Abdelilah Hafidi het ontgelden. Zo kregen de spelers schandalige overtredingen te verduren, waar de bal geen enkele keer in de buurt was. De scheidsrechter bestrafte de overtredingen met een gele kaart, tot verbazing van Hervé Renard. De bondscoach van Marokko maakte zijn ongenoegen kenbaar bij de arbiter wat leidde tot een korte discussie.

In de 84e minuut had Abdelilah Hafidi aan alle onzekerheid een eind kunnen maken. De aanvaller van Raja Casablanca werd goed bediend door Nabil Dirar. Zijn schot miste kracht, waardoor doelman Benmustapha de bal tot zich kon nemen. Tunesië was in de 94e minuut gevaarlijk na een vrije trap, maar de overwinning van Marokko kwam niet meer in gevaar. De bal zeilde uiteindelijk over het doel.

Opstelling Marokko:
Bounou; Dirar, El Yamiq, Saiss, Nahiri; Boussoufa, S.Amrabat, Fajr; En-Nesyri (Azaro), Bouhaddouz (Boutaïb), Carcela (Hafidi).