Marokko U20 uitgeschakeld door Gambia na strafschoppen

Marokko in pot 3 voor WK 2018 kwalificatie
donderdag, 9 juni 2016, 9:21
Ramadan Special: Abdelilah El Malki
maandag, 13 juni 2016, 19:07
Bekijk alles

Nadat Marokko U20 op 21 mei j.l. het uitduel tegen Gambia met 1-0 verloor, had het elftal van Mark Wotte maar één taak: met twee doelpunten verschil winnen van de leeftijdsgenoten van Gambia. Daar was Marokko U20 niet in geslaagd. De teller bleef gisteravond na 90 minuten steken op 1-0, waardoor er stafschoppen genomen moesten worden. Daar was Gambia U20 beter in.

Het spel van Marokko u20 was allesbehalve overtuigend. Desondanks kwam het elftal van Mark Wotte, compleet tegen de verhoudingen in, op een 1-0 voorsprong. Malaga U20 spits Youssef Ennseyri verschalkte de Gambiaanse doelman op aangeven van Said Harouz. Na het doelpunt kwam het elftal van Mark Wotte haast niet in de buurt van de vijandige strafschopgebied. Gambia had de wedstrijd daarentegen compleet in handen en combineerde er rustig op los. De verdediging, die bestond uit het duo Faris Hammouti (Feyenoord) en Yannis Lamgahez (Bastia) maakte achterin haast geen fout, waardoor de stand na 90 minuten bleef steken op 1-0.

De eerste zes strafschoppen werden aan beide kanten niet gemist. Ismail Benktib (Elche) schoot zijn strafschop daarna over het doel en Gambia maakte daarna geen fout meer. Door het verlies over twee wedstrijden, is het Marokko U20 opnieuw niet gelukt te kwalificeren voor de Afrika Cup U20. Omdat de Afrika Cup U20 tevens een kwalificatietoernooi is voor het WK U20, is Marokko U20 er ook niet bij op het mondiale toernooi in Zuid-Korea volgend jaar. De laatste keer dat Marokko U20 aanwezig was op het continentale toernooi, was in 2005 onder Fathi Jamal. Hij bereikte de halve finale met Marokko en kwalificeerde zich ook voor het WK.

 

Video van de enige goal van Marokko: