Marokko verliest van Congo-Kinshasa en bezet laatste plek in Poule C

Opstelling Marokko vs Congo-Kinshasa
maandag, 16 januari 2017, 19:21
Dries Boussatta: “De bondscoach staat als een lammetje langs de lijn”
maandag, 16 januari 2017, 23:40
Bekijk alles

Het Marokkaans elftal heeft vanavond het eerste Afrika Cup groepsduel verloren van Congo-Kinshasa. De ploeg van Hervé Renard faalde in de afwerking en zag Congo-Kinshasa in de tweede helft de enige treffer van de wedstrijd maken: 1-0. Omdat Ivoorkust en Togo aan het begin van de avond doelpuntloos gelijkspeelden, bezet Marokko momenteel de laatste plek in de poule.

Hervé Renard begon verrassend met Aziz Bouhaddouz en Omar El Kaddouri in de basisopstelling van Marokko. Beide spelers maakten aanvankelijk geen deel uit van de Afrika Cup selectie van Marokko, maar mochten zich alsnog melden na blessures van Oussama Tannane en Nordin Amrabat.

De grootste kans van de wedstrijd komt op naam van Mbark Boussoufa. In de beginfase van de wedstrijd was de aanvallende middenvelder dichtbij de openingstreffer. Een geplaatst schot van afstand belandde op de lat.

In de tweede helft kwam er verandering in de score. Daar waar Marokko goede aanvallen wist op te zetten, maar strandde in het strafschopgebied, wist Congo-Kinshasa wel te scoren. Een voorzet werd in de 55e minuut vanaf de linkerkant werd verkeerd gekeerd door doelman Munir El Mohamedi. De rebound was voor Junior Kabananga, die niet faalde van dichtbij.

Invaller Youssef En-Nesyri was dichtbij de gelijkmaker. Een schot van afstand werd gekeerd door doelman Matampi, maar werd opnieuw ingebracht. Youssef En-Nesyri raakte de bal opnieuw, maar de bal ging over. Ook invaller Youssef El Arabi was dichtbij een doelpunt. Hij kopte van dichtbij op de Congolese doelman.

Congo-Kinshaha moest de wedstrijd wel met 10 man afmaken, na een rode kaart van invaller Lomalisa, maar de overwinning van Congo-Kinshasa kwam niet meer in gevaar.