Marokko vrij eenvoudig langs Guinee-Bissau

Video – Marokko O20 wint met 3-0 van Mozambique
zaterdag, 9 oktober 2021, 19:59
Video – Algerijnse journalist : “Reden van slechte veld in Algerije is Marokko”
zondag, 10 oktober 2021, 13:00
Bekijk alles

Met dezelfde namen als afgelopen woensdag in Rabat, begon het Marokkaanse elftal vandaag in Casablanca tegen Guinee-Bissau.

Het Marokkaanse elftal begon goed aan de wedstrijd met een aantal kleine kansen. Na tien minuten kwam Marokko via Ayoub El Kaabi op voorsprong. Uit een vrijetrap die werd genomen door Imran Louza kopte Ryan Mmaee de bal door en wist Ayoub El Kaabi de 1-0 op het scorebord te brengen.

Tien minuten was het weer raak. Na een goede combinatie tussen Imran Louza en Ilias Chair, legde Ayoub El Kaabi de bal goed terug waardoor Aymen Barkok met een schot knap af kon maken.

In de tweede helft was weinig te beleven aan de kant van Marokko. Guinee Bissau was nog wel gevaarlijk met een bal op de paal en aantal kleine mogelijkheden. In de 70e minuut maakte Ayoub El Kaabi zijn tweede treffer. De aanvaller van het Turkse Hatayspor profiteerde optimaal na een slechte terugspeelbal op de doelman. El Kaabi onderschepte de bal, omspeelde de doelman en rondde knap af.

Het Marokkaanse elftal neemt het dinsdag op tegen Guinee in Rabat. Bij winst zijn de Atlas Leeuwen zeker van een plek in de play-offs.