Marokko wint eenvoudig van Congo DR en kwalificeert zich voor het WK

Nordin Amrabat hoopt snel op nieuwe bondscoach voor Marokko
zondag, 27 maart 2022, 11:41
Marokko bezet 24e plek op FIFA ranking en zit in pot 3 voor WK loting
donderdag, 31 maart 2022, 11:41
Bekijk alles

Marokko heeft zich dinsdagavond ten koste van Congo DR verzekerd van een plek op het WK. Na een 1-1 gelijkspel afgelopen vrijdag in Kinshasa, wisten de leeuwen van de Atlas in Casablanca met 4-1 te winnen. Azzedine Ounahi was de grote man aan de kant van Marokko. De middenvelder van Angers nam twee treffers voor zijn rekening. De overige treffers zijn gemaakt door Tarik Tissoudali en Achraf Hakimi.

Marokko begon ten opzichte van de heenwedstrijd dit keer met Jawad El Yamiq, Azzedine Ounahi, Tarik Tissoudali en Ayoub El Kaabi, ten koste van Samy Mmaee, Imran Louza, Youssef En-Nesyri en Rayan Mmaee. Omdat El Jamiq in de beginfase van de wedstrijd geblesseerd raakte, mocht Samy Mmaee alsnog invallen. De centrale verdediger van het Hongaarse Ferencvaros speelde uiteindelijk een prima wedstrijd.

In de 21e minuut viel de bal voor de voeten van Azzedine Ounahi. De middenvelder dacht niet na en krulde de bal het doel in, buiten bereik van doelman Kiassumbua en bracht de massaal aanwezige supporters in Stade Mohammed V in extase. Een botsing van doelman Yassine Bounou met Christian Luyindama, zorgde voor een hevige bloeding bij de Marokkaanse doelman. In eerste instantie speelde de keeper van Sevilla door, maar nadat de doelman opnieuw ten botsing kwam werd hij door Munir El Kajoui vervangen. Door de blessure bedroeg de blessuretijd maar liefst 12 minuten. In de zesde minuut van extra speeltijd maakte Tissoudali de tweede treffer voor Marokko.

Dezelfde Tissoudali was net als Ounahi op dreef dit duel. Daar waar hij vlak voor rust de tweede doelpunt voor Marokko maakte, gaf hij in de 54e minuut een assist op Ounahi. De middenvelder bleef rustig en tikte de bal in de verre hoek. Achraf Hakimi bracht in de 69e minuut de verlossing voor Marokko door uit de rebound de 4-0 te maken. In de 77e minuut deed invaller Ben Malango iets terug namens Congo DR. De oud-spits van Raja Casablanca stond enkele seconden in het veld en scoorde een fantastische treffer. De WK plek van Marokko kwam daar echter niet meer in gevaar. Marokko kwalificeert zich voor de tweede keer op rij voor een eindronde van een WK. De loting is op 1 april aanstaande.