Marokko wint overtuigend van Egypte en kwalificeert zich voor CHAN2018

Video: Boulahroud zet Marokko op 3-0
vrijdag, 18 augustus 2017, 22:43
Zidane voegt Hakimi toe aan La Liga selectie Real Madrid
zaterdag, 19 augustus 2017, 13:02
Bekijk alles

Het Marokkaans elftal voor lokale spelers wist zich vanavond te kwalificeren voor de CHAN2018, de Afrika Cup voor spelers uit eigen competitie. Nadat Marokko aan de wedstrijd in Egypte een 1-1 remise overhield, werd er vanavond overtuigend met 3-1 gewonnen.

De openingstreffer werd pas in de tweede helft gemaakt. Een vrije trap van Abdelilah El Hafidi werd in de 50e minuut binnengekopt door Jawad El Yamiq. Amper twee minuten later verdubbelde Marokko de score na een doelpunt van Abderrahim Makrane. Na een uitstekende voorzet van Ismael El Haddad, rondde de spits van Chabab Rif Alhoceima knap af.

De 3-0 kwam op naam van Badr Boulahroud. Nadat Ismael El Haddad werd neergelegd in het vijandige strafschopgebied, mocht de middenvelder vanaf de stip aanleggen. Hij stuurde de Egyptische doelman Mohammed Awwad naar de verkeerde hoek en zette daarmee Marokko op een 3-0 voorsprong. Egypte deed iets terug zonder zelf te scoren. Rechtsback Hamza Samoumi werkte de bal onder druk in het eigen doel.

Over twee wedstrijden trekt Marokko met 4-2 aan het langste eind en daarmee is kwalificatie voor CHAN2018 een feit. Het toernooi start op 11 januari en eindigt op 2 februari 2018. De exacte datum voor de loting is nog niet bekend. Het toernooi zal in Kenia worden gespeeld.

Opstelling Marokko:
El Mhamdi; Samoumi, Banoun, El Jamiq, Jbira; Boulahroud, Es-Saidi, El Haddad (Hamoudane), Hafidi, Ounajem (El Karti); Makran (Bencharki).