“Marokko zal spelen tegen de gehele Ivoriaanse bevolking”

Marokko oefent tweemaal in Marrakech
dinsdag, 7 november 2017, 15:01
“Er staat ontzettend veel op het spel”
woensdag, 8 november 2017, 10:02
Bekijk alles

Aanstaande zaterdag is het D-day voor zowel Marokko als Ivoorkust. Beide landen treffen elkaar in de laatste WK kwalificatiewedstrijd van poule C. Koploper Marokko heeft aan een gelijkspel genoeg om voor het eerst sinds 20 jaar weer eens te kwalificeren voor het mondiaal eindtoernooi. Ivoorkust, dat één punt minder heeft, moet in eigen huis winnen.

Vandaag gaf Marc Wilmots, bondscoach van het Ivoriaans elftal in een persconferentie aan dat Marokko beschikt over enkele voordelen ten opzichte van zijn ploeg: “Het voordeel dat de nationale ploeg van Marokko heeft is dat ze een ingespeeld elftal hebben”, liet Wilmots weten tegenover de aanwezige pers. “Ze hebben ongeveer vijf wedstrijden met hetzelfde elftal gespeeld. Ze zijn snel in de omschakeling. Ze hebben veel spelers met technische kwaliteiten zoals Belhanda, Boussoufa en El Ahmadi. Spelers die jarenlang samenspelen bij de nationale ploeg. Op dit punt zijn zij veel verder dan ons. Ze hebben veel spelers die goed ontwikkeld zijn”.

“Bij Marokko hebben ze aanvoerder Medhi Benatia die bijna vijf weken niet meer gespeeld heeft”, voegt de bondscoach van Ivoorkust er aan toe. “Zij hebben hun problemen en wij de onze. Ik verwacht dat het voornamelijk een mentale strijd zal worden en dat mijn ploeg geduld zal hebben”, aldus de Belgische oefenmeester.

Kolo Touré, een van de assistenten van de nationale ploeg, benadrukte dat het WK kwalificatiebewijs in Ivoorkust blijft. “Het Marokkaans elftal moet weten dat ze zaterdag niet tegen een elftal zullen spelen, maar tegen het gehele Ivoriaanse volk”. De oud-international gaf zijn landgenoten tevens de mededeling mee om ondanks de negatieve resultaten van de afgelopen maanden tóch volledig achter de nationale ploeg te staan: “Het kritiek dat de supporters op onze prestaties hebben, moet opzij worden gezet. We hebben de steun van iedereen nodig om ons te kwalificeren voor het WK.”