Marokko zet Canada met grote cijfers opzij

Fotogalerij: Hoeveel interlands heeft de huidige selectie gespeeld?
dinsdag, 11 oktober 2016, 15:38
Algerijnse voetbalbond hoopt op Renard
woensdag, 12 oktober 2016, 15:26
Bekijk alles

Het Marokkaans elftal won vanavond  met 4-0 van Canada. Renard gooide het elftal om ten opzichte van de WK Kwalificatiewedstrijd tegen Gabon van afgelopen zaterdag, maar desondanks wist de nationale ploeg met grote cijfers te winnen.

Marokko trad aan zonder doelman Munir El Mohammadi, Saiss, Lazaar, Belhanda, Amrabat, Boussoufa, Tannane en El Arabi. Yassine Bounou kreeg de kans om tegen zijn geboorteland onder de lat te staan en deed dat niet onverdienstelijk. Zo wist hij vier levensgevaarlijke kansen van de Canadezen te keren.

Het eerste doelpunt viel in de 12e minuut door Mehdi Carcela. Mendyl gaf voor vanaf de linkerkant en werd doorgekopt door Youssef En-Nesyri. De goede controle van Mehdi Carcela gaf de aanvaller van Granada de gelegenheid om de eerste treffer te scoren. Dat was tevens de ruststand, want de scheidsrechter verzuimde een duidelijke strafschop te geven.

Na rust was En-Nesyri dichtbij de 2-0, was het niet dat de grensrechter deze terecht wist af te keuren wegens buitenspel. In de 65e minuut was het wel raak uit een strafschop. Nadat Youssef En-Nesyri met een elleboogstoot werd neergelegd in het strafschopgebied, mocht Ziyech aanleggen van elf meter. Met een onvervalste panenka bracht hij Marokko op 2-0.

De Canadezen wisten opnieuw een overtreding te maken in het strafschopgebied. In de 80e minuut werd Aziz Bouhaddouz ditmaal neergelegd. Hakim Ziyech faalde opnieuw niet vanaf de penaltystip en scoorde de derde treffer van de avond. Dat was niet het laatste doelpunt, want op aangeven van Faycal Fajr wist Rachid Alioui de bal, via het been van een verdediger, het doel in te krijgen.

 

Opstelling Marokko: 

Bounou; Chafik (67/Hakimi), Ait Bennasser, Da Costa (85/Abdelhamid), Mendyl; Fajr, El Ahmadi, Ziyech (84/Boutaïb), Carcela (67/Alioui), El Haddad (74/H’maidat), En-Nesyri (67/Bouhaddouz).