“Marseille zou de ideale club zijn voor mij”

Blessure Tannane valt mee
maandag, 22 augustus 2016, 16:38
Marokkaanse voetbalbond schept duidelijkheid omtrent Mmaee
dinsdag, 23 augustus 2016, 17:23
Bekijk alles

Recentelijk verscheen bij France Football een gesprek met Adel Taarabt.
In het interview werden bepaalde zaken besproken, zoals het verloop van zijn carrière, zijn keuzes en zijn toekomstplannen.

The Moroccan Magician, zoals hij werd genoemd bij QPR, zal Benfica hoogstwaarschijnlijk verlaten na één mislukt seizoen, waar hij enkel aan de bak mocht bij de reserves.

Op de vraag naar welke club hij zou willen gaan, gaf Taarabt het volgende aan: “Ik ben niet noodzakelijk op zoek naar een club uit Europa. Ik zoek gewoon een club die vertrouwen in mij zal hebben. Mijn zaakwaarnemer en ik zijn al met verschillende clubs in gesprek.”

“De ideale club voor mij zou Olympique Marseille zijn. Het is de stad waar ik ben opgegroeid en waar mijn ouders wonen.
Voor mij zou dat de perfecte club zijn. Met de ervaring die ik heb, weet ik welke verwachtingen Olympique Marseille van mij zou hebben”, aldus de Marokkaanse international.

“Ik mis het voetballen”, vervolgt de 27-jarige Taarabt. “Mocht ik naar Frankrijk gaan, dan zal dat niet voor de lol zijn. Na bijna tien jaar gespeeld te hebben in het buitenland, mis ik Frankrijk wel. Ik hoop op een terugkeer.”

Taarabt gaf ook duidelijk uitleg over zijn huidige situatie bij SL Benfica: ”Mijn situatie hier is moeilijk. Toen ik hier voor het eerst kwam, leek het mij een leuke uitdaging. Zij wilden mij als vervanger voor Nico Gaïtan, omdat zij er vanuit gingen dat hij zou vertrekken. Hij bleef echter dat seizoen en vertrok pas deze zomer naar Atletico Madrid.”

“Bovendien, toen ik tekende bij Benfica was Jorge Jesus nog coach, maar een maand later vertrok hij naar Sporting Lissabon. Een nieuwe coach werd aangetrokken (Rui Vitoria) en ik kwam niet in zijn plannen voor. Ik trainde en trainde, maar hij gaf mij geen kans, zelfs niet in vriendschappelijke wedstrijden”, aldus een teleurgestelde Taarabt.