Mastour: “Ik wil met Marokko naar het WK” (Video)

CHAN2018: Definitieve selectie Marokko bekend
donderdag, 4 januari 2018, 8:24
Video: Doelpunt Nordin Amrabat vs Villareal
donderdag, 4 januari 2018, 20:34
Bekijk alles

Hachim Mastour is sinds afgelopen zomer terug bij AC Milan. De 19-jarige aanvallende middenvelder traint sinds de komst van trainer Gennaro Gattuso met het eerste elftal en blikt in gesprek met Bein Sport terug op zijn tijd bij Malaga en PEC Zwolle. De enkelvoudige international van Marokko hoopt ook op deelname aan het WK.

“Ik heb een moeilijke periode achter de rug, waar ik ervaring op heb gedaan bij Malaga en in Nederland. Bij Malaga was ik de jongste speler van de selectie. Ik heb veel van mijn teamgenoten geleerd”, laat Mastour weten.

Over zijn periode bij PEC Zwolle is Mastour minder te spreken: “De trainer van PEC Zwolle (destijds Ron Jans) verzekerde mij dat ik een vaste kracht zou worden in het elftal. Ondanks dat ik goed trainde, begreep ik niet dat hij mij in het tweede seizoenshelft buiten de selectie heeft gelaten.”

“Ik ben dan ook blij dat ik weer terug ben bij AC Milan”, vervolgt het Marokkaans talent. “Ik kan het goed vinden met de spelersgroep. Deel uitmaken van dit elftal betekent dat je met spelers en trainers van hoog niveau omgaat. En dat zorgt ervoor dat je zelf ook beter gaat presteren. Ik voel me hier op mijn gemak.”

Mastour debuteerde voor Marokko tijdens de Afrika Cup 2017 kwalificatiewedstrijd tegen Libië en is sindsdien niet meer geselecteerd. Hij hoopt dank ook snel weer in aanmerking te komen voor een plek in de selectie: “Ik heb op 16-jarige leeftijd, na een goed gesprek met mijn familie, gekozen voor Marokko. Ik ben er trots op om het shirt van Marokko te dragen. Mijn doel is om te spelen voor het Marokkaans elftal en deel te nemen aan het WK”, aldus Mastour.