“Mazraoui bedankt tijdelijk als international, boek Ziyech definitief dicht”

Lakjaa: “Hamdallah? We zijn er mee bezig”
zondag, 13 maart 2022, 11:30
Ilyas El Moussaoui laat oranje links liggen en kiest voor Marokko
dinsdag, 15 maart 2022, 15:21
Bekijk alles

Ondanks dat de spelers Noussair Mazraoui en Hakim Ziyech beide in de voorselectie zitten, zullen ze niet van de partij zijn in de tweeluik tegen Congo DR.

Mazraoui heeft via Instagram gereageerd op de uitspraken van Fouzi Lekjaa. De bondsvoorzitter gaf aan dat het probleem tussen Mazraoui en Vahid is opgelost. De rechtsback van Ajax geeft echter aan dat er geen enkel gesprek is geweest in anderhalf jaar tijd.

“De afgelopen 1,5 jaar heeft geen enkele persoon van de federatie of het trainingspersoneel de tijd genomen om te communiceren of mij te vragen wat hier precies de reden achter was. Nooit eerder heb ik dit gebrek aan respect voor mij als professionele atleet of als persoon in het algemeen gevoeld”, vertelt Mazraoui.

“Helaas had de coach geen tijd om elkaar te ontmoeten en de situatie te bespreken die rondom mij als speler van el Motakhab was ontstaan. De hoofdcoach ontmoeten en alle misvattingen om me heen uit de weg ruimen, is voor mij als professionele atleet en gewoon als mens van het grootste belang. Dus met pijn in mijn hart heb ik besloten om in de komende selectie niet voor het nationale team te spelen. Ik wens het team het allerbeste en hoop je in de toekomst insha Allah te zien”, aldus Mazraoui.

Ziyech benadrukte via Instagram niet terug te zullen keren als international bij Marokko. “Ik hou van mijn land en spelen voor het Marokkaanse nationale voetbalelftal is de eer van mijn leven geweest, dus het is met grote droefheid dat ik moet aankondigen dat, hoewel de FRMF-voorzitter vandaag heeft bevestigd dat ik zal worden geselecteerd, ik niet a terugkeren om voor Marokko te spelen”, gaf Ziyech aan.

“Ondanks dat ik de afgelopen zes jaar alles heb gegeven voor het team en ze mijn hele leven heb gesteund, blijft de leiding verkeerde informatie vrijgeven over mij en mijn toewijding aan mijn land. Hun acties hebben het voor mij onmogelijk gemaakt om deel uit te blijven maken van het team”, aldus de speler van Chelsea.