Mazraoui bedankt voor Oranje en kiest voor Marokko

Johan Derksen in 2010 : “Die jongens moeten zelf de keuze maken”
woensdag, 29 augustus 2018, 11:56
Video – ‘Het is hip om voor Marokko te kiezen’
donderdag, 30 augustus 2018, 0:59
Bekijk alles

Noussair Mazraoui heeft de knoop doorgehakt en heeft gekozen voor een interlandcarrière bij Marokko. De rechtsback van Ajax heeft zijn keuze om in de toekomst uit te (blijven) komen voor Marokko tegenover De Telegraaf bevestigd. 

“Nederland is mijn land en Marokko is ook mijn land”, vertelt de rechtsback van Ajax. “De mensen die mij kennen weten dat ik een trotse Hollander ben en een trotse Marokkaan. Ik ben hier geboren en opgegroeid. Ik heb de afgelopen week ook een heleboel keer een beeld gevormd van hoe het zou zijn om in het Oranje-shirt in een vol stadion te spelen. En geloof me, dat zag er mooi uit. Spelen in Oranje met teamgenoten van Ajax. Het liefst zou ik voor allebei de landen uitkomen, maar dat kan natuurlijk niet”, aldus Mazraoui.

Mazraoui voelde geen enkel druk van Oranje bondscoach Ronald Koeman. Maar ook niet van zijn eigen familie: “Ik heb er met mijn ouders over gesproken, met mijn oom en met mijn zaakwaarnemer. Je vraagt een beetje advies, maar niemand heeft bij beïnvloed. Ik heb zelf de knoop doorgehakt”.