Middelmatig Marokko wint na 17 jaar weer van Togo

Hefti: “Ziyech is inderdaad geblesseerd”
maandag, 14 november 2016, 20:43
Achahbar maakt officieus debuut.
vrijdag, 18 november 2016, 14:46
Bekijk alles

Het Marokkaans elftal won vanavond in Marrakech met 2-1 van Togo. De laatste overwinning tegen Togo dateert uit 1999. In de laatste vier wedstrijden, uitgezonderd het oefenduel van vanavond, speelde Marokko twee keer gelijk en verloor het eveneens twee keer.

De overwinning was niet vanzelfsprekend, want in de 9e minuut keek Marokko al tegen een achterstand aan. Een verdedigingsfout van het duo Attouchi en Feddal bracht Floyd Ayite in de gelegenheid om de openingstreffer te maken. Met een fraaie lob bracht de aanvaller van Togo doelman Yassine El Kharroubi in verlegenheid.

Bondscoach Hervé Renard startte met een compleet ander elftal ten opzichte van de WK kwalificatiewedstrijd tegen Ivoorkust van afgelopen zaterdag. Zo mocht Chafik de rechterkant van het veld bestrijken en deed Faycal Rherras dat aan de linkerkant. Het Marokkaans middenveld was in handen van Faycal Fajr en Youssef Ait Bennasser, met Omar El Kaddouri kort daarvoor. Ismael El Haddad en Mehdi Carcela moesten vanaf de vleugels spits Khalid Boutaïb bedienen.

Laatstgenoemde wist zich te onderscheiden, want in de 17e minuut bracht hij Marokko op gelijke hoogte. Een vrije trap van Faycal Fajr werd fraai binnengetikt door de spits van Ligue 2 formatie Strasbourg. In de tweede helft mocht Hamza Mendyl invallen. Hij nam ten koste van Faycal Rherras de linksbackpositie in.

Khalid Boutaïb had maar één taak, namelijk bewijzen dat hij de eerste spits van het Marokkaans elftal moet worden, ten koste van En-Nesyri. De kans die hem vanavond werd geboden door Hervé Renard, wist hij met beide handen te grijpen. In de 58e minuut bracht hij het handjevol supporters in het stadion in extase, door de 2-1 binnen te schieten.

Renard bracht na de 2-1 voorsprong enkele wissels in zoals En-Nesyri en Alioui, die Boutaïb en El Haddad vervingen. Ook Nordin Amrabat kwam in de ploeg. Hij kwam in de plek van Mehdi Carcela, die geen onaardige wedstrijd speelde. Ten koste van Omar El Kaddouri mocht Romain Saiss kort voor tijd nog invallen. Aan de score konden alle wissels geen verandering brengen. De volgende wedstrijd van Marokko zal ter voorbereiding zijn op de Afrika Cup, waar o.a Togo in Poule C weer de tegenstander zal zijn.

Opstelling Marokko: El Kharroubi; Chafik, Feddal, Attouchi, Rherras (Mendyl); Fajr, Ait Bennasser, El Kaddouri (Saiss); El Haddad (En-Nesyri), Carcela (Amrabat), Boutaib (Alioui)