Moutouali: “Mijn woorden over de bondscoach zijn verdraaid”

Hervé Renard haalt hard uit naar Mohcine Moutaouali
donderdag, 15 maart 2018, 16:43
Benatia treft Hakimi in kwartfinale Champions League
vrijdag, 16 maart 2018, 12:38
Bekijk alles

Met ruim een week voor de oefeninterlands tegen Servië en Oezbekistan is voetbalminnend Marokko in de ban van een clinch tussen Mohcine Moutouali en bondscoach Hervé Renard. Tegenover het Qatarese medium Al-Watan is te lezen dat de speler van het Qatarese Al Rayyan de bondscoach heeft beschuldigd van corruptie en vriendjespolitiek. Hervé Renard heeft zich uitgesproken tegen deze beschuldigingen en heeft aangegeven juridische stappen te nemen tegen Moutaouali en de auteur van het stuk. De tweevoudige Marokkaans international, die beide interlands onder oud-bondscoach Badou Zaki heeft afgewerkt, gaf in een gesprek met een Marokkaanse radiostation aan dat zijn woorden zijn verdraaid.

“Ik heb nooit gezegd dat spelers dan wel zaakwaarnemers de bondscoach moeten belonen om geselecteerd te worden. Ik heb enkel aangegeven dat spelers voor hun prestaties niet worden beloond door de bondscoach. Ik had het toen over Youssef El Arabi en Abderrazak Hamdallah”, gaf Moutouali aan. “Wel heb ik gezegd dat mijn zaakwaarnemer geen bekende en geen vriend is van Hervé Renard en dat daarom de kans klein is dat ik word geselecteerd voor Marokko. Maar daar sprak ik puur voor mezelf en voor niemand anders. Mijn woorden zijn verdraaid door de auteur van het stuk”, meent Moutaouali.

“Ik heb contact gehad met de auteur van het stuk en we zullen een dezer dagen samen gaan zitten om erachter te komen wat er precies mis is gegaan in het opstellen van het artikel. Ik heb de bondscoach nergens van beschuldigd. Als ze mijn verhaal over mijn zaakwaarnemer verkeerd opvatten, dan kan ik daar weinig aan doen. En als de bondscoach mij wil aanklagen dan moet hij dat vooral doen. Marokko is mijn land en blijft mijn land. Ik ga die kant op wanneer ik wil”, aldus Moutouali.