Moutouali moet zich melden bij de Marokkaanse politie

Video – Ziyech : ‘Geweldig om voor je land uit te komen’
vrijdag, 16 maart 2018, 18:26
Video – Speler van de Week : Hakim Ziyech
zaterdag, 17 maart 2018, 15:21
Bekijk alles

De uitlatingen van Mouhcine Moutouali in de Qatarese krant Al-Watan, aan het adres van bondscoach Hervé Renard, krijgen wellicht een vervelend staartje voor de tweevoudige international. De speler van Al Rayyan moet zich melden bij de Marokkaanse autoriteiten.

 

Foto politieoproep op sociale media
Gisteren verscheen er op Social Media een foto van een politieoproep aan het adres van Mouhcine Moutouali. Deze zou zijn opgemaakt op 16 maart. Moutouali moet zich in Casablanca melden op het bureau.

Corruptie en vriendjespolitiek
Het heeft er alle schijn van dat bondscoach Hervé Renard juridische stappen heeft genomen tegen Moutouali, nadat laatstgenoemde hem in de Qatarese media betichte van het ontvangen van beloningen in ruil voor een plek in de selectie. Eveneens gaf Moutouali aan dat zijn zaakwaarnemer niet bevriend is met Renard en hij daarom niet is opgeroepen.

Verkeerd geciteerd door de krant
Moutouali gaf donderdagavond tegenover een Marokkaanse radiozender aan dat zijn woorden niet goed zijn geciteerd door de auteur van het stuk. Daardoor zijn de woorden van de Marokkaanse international in een ander context geplaatst. Moutouali zou aanvankelijk hebben gezegd dat bepaalde spelers (El Arabi en Hamdallah) door Hervé Renard beloond moeten worden met een oproep.

Excusues
Desalniettemin heeft Moutouali gisteravond zijn excuses via Instagram aangeboden aan de bondscoach van Marokko. “Mijn oprechte excuses aan iedereen die door mijn uitspraken is beledigd”, is te lezen in de verklaring van de Marokkaanse middenvelder.