Munir blinkt uit in doelpuntloze remise tegen Albanië

Koning Hakim
woensdag, 31 augustus 2016, 18:08
OGC Nice huurt Belhanda ‘last-minute’ van Dinamo Kiev
donderdag, 1 september 2016, 0:24
Bekijk alles

Het Marokkaans elftal heeft op bezoek bij Albanië met 0-0 gelijkgespeeld. Albanië begon sterk aan de wedstrijd en nam het initiatief al gauw in handen. Marokko overleefde de druk die Albanië in de openingsminuten uitoefende en kwam er verdedigend goed uit.

Marokko begon met de debutanten Aziz Bouhaddouz (FC St. Pauli), Nayef Aguerd (FUS Rabat) en Yousse En-Nesyri (Malaga) aan de aftrap. Het eerste wapenfeit was er voor Albanië. In de 3e minuut ging een schot hoog over, maar vier minuten later moest Munir optreden. De doelman van Marokko, die later met een aantal knappe reddingen uit zou groeien tot de man van de wedstrijd, stond in de uiterste staat van paraatheid onder de lat.

Bij de eerste kans voor Marokko moeten we naar de 12 minuut. Een corner werd goed weggewerkt door de verdediging van Albanië, maar deze kwam via Dirar uiteindelijk voor de voeten van Oussama Tannane. De aanvaller van Saint-Etienne schoot met links, maar zag zijn schot gekeerd worden door doelman Berisha. In de 19e minuut werd een doelpunt van Marokko wegens een vermeende overtreding afgekeurd door de arbiter. Aziz Bouhaddouz ontweek de Albanese verdediging en tikte de bal door de benen van de keeper. Bij het ontwijken van zijn tegenstander, zou de aanvaller van St Pauli volgens de arbitrage hebben geduwd.

In de 24e minuut was Marokko opnieuw gevaarlijk voor het doel van Berisha. Een fraaie combinatie tussen Dirar en Tannane werd door de aanvaller van Saint-Etienne op doel geschoten. De Albanese doelman zat er goed bij en verijdelde een doelpunt. Een minuut later zat Albanië weer dichtbij de openingstreffer. Van dichtbij kopte Cikallessi de bal op wonderbaarlijke wijze naast. Een vrije trap van Albanië in de 40e minuut, had doelman Munir El Mohamedi de nodige moeite mee. Uiteindelijk heeft hij in tweede instantie de bal onder controle. Een aantal minuten voor rust bleef Albanië gevaarlijk. Zo was Hyka dichtbij de 1-0, maar zijn schot ging naast.

In de tweede helft heeft bondscoach Hervé Renard één wissel doorgevoerd. Zo bleef FUS Rabat verdediger Nayef Aguerd achter in de kleedkamer. Hij werd vervangen door Faycal Rherras, die sinds de zomer speelt voor het Schotse Heart of Midlothian. In de 61e minuut kwam Aatif Chahechouhe binnen de ploeg voor Oussama Tannane. En een aantal minuten later mocht ook Faycel Fajr de dug-out opzoeken. Voor hem kwam Youssef Ait Bennasser in de ploeg. Ondertussen bleef doelman Munir El Mohamedi uitblinken onder de lat. Een enorme pegel werd gekeerd door de doelman van Numancia en hield daarmee Marokko in de wedstrijd.

In de 78e minuut mocht Standard Luik aanvaller Rayan Mmae zijn debuut maken voor Marokko. Hij kwam in het veld voor de andere debutant, Aziz Bouhaddouz. Ook Achraf Lazaar mocht nog invallen bij Marokko. De kersverse aanwinst van Newcastle United betrad het veld voor Nordin Amrabat, die ijzersterk was op verdedigend opzicht. Vier minuten na zijn invalbeurt had Achraf Lazaar een grote kans om Marokko alsnog naar de winnende kant te trekken. Een afstandsschot van de linksback werd echter door de keeper gekeerd. Ook Aatif Chahechouhe was dichtbij een treffer. Een waanzinnige uitbraak van Marokko eindigde in het strafschopgebied. De aanvaller van Fenerbahçe zag de bal uiteindelijk achter zich gespeeld worden, waardoor de kans op een overwinning verkeken was. Tijdens de drie minuten blessuretijd, mocht Mourad Batna voor de statistieken zijn debuut maken voor Marokko. Hij verving de andere debutant, Youssef En-Nesyri.

Opstelling Marokko:
Munir; Dirar, Benatia, Da Costa, Aguerd (46’Rherras), El Ahmadi, Fajr (71’Ait Bennasser), Bouhaddouz (78′ Mmae), Amrabat (81’Lazaar), Tannane (61’Chahechouhe), En-Nesyri (93’Batna).