Munir blinkt uit in gelijkspel Marokko, Ivoorkust wint

Voorbeschouwing: Gabon – Marokko
vrijdag, 7 oktober 2016, 11:35
“We hebben vijf belangrijke spelers moeten missen”
zondag, 9 oktober 2016, 18:31
Bekijk alles

Het Marokkaans elftal wist vanmiddag niet verder te komen dan een 0-0 gelijkspel. In het kader van de WK Kwalificatie, moest Marokko in Franceville de punten delen met Gabon. Marokko speelde een aardige eerste helft. Op een kleine kans van Tannane na, had Marokko in aanvallend opzicht weinig in te brengen.

In de tweede helft kwam de wedstrijd tot leven met enkele kleine kansen voor Youssef En-Nesiry, die direct na rust in de ploeg kwam voor El Arabi. De grootste kans van de wedstrijd kwam op naam van Pierre-Emerick Aubameyang. De spits van Borussia Dortmund kopte van dichtbij bijna raak, was het niet Munir El Mohamedi die de bal met een puike redding uit het doel wist te houden. De wedstrijd eindigde in 0-0.

De andere wedstrijd in de poule kende maar liefst vier doelpunten. Mali kwam vroeg op voorsprong door miscommunicatie achterin bij Ivoorkust. Samba Yatabare tekende voor de openingstreffer. Nog geen 10 minuten later scoorde Jonathan Kodjia met een verwoestend schot de 1-1 binnen en vier minuten later stond de 2-1 al op het scorebord. Ditmaal door een eigen doelpunt van Salif Coulibaly. Gervinho maakte de 3-1 nog voor het verstrijken van de eerste helft. Dat was tevens de eindstand.

Groepstand :
Ivoorkust – 3 punten +2
Gabon – 1 punt
Marokko – 1 punt
Mali – 0 punten – 2