Mustapha Hadji: “We missen nog twee tot drie namen van hoog niveau”

Video – Amrabat scoort winnende voor Fiorentina tegen Spezia
maandag, 14 februari 2022, 23:19
Video – Adel Taarabt weet net te vinden tegen Boavista
vrijdag, 18 februari 2022, 22:22
Bekijk alles

De meest bekritiseerde man na Vahid Halilhodzic op dit moment is Mustapha Hadji. De assistent, die in 2015 werd aangesteld als assistent van Badou Zaki, bekleedt de functie tot op de dag vandaag nog.

In gesprek met Radio Voltaire sprak de assistent trainer over het Marokkaanse elftal: “We hebben geweldige spelers zoals Achraf Hakimi en Sofiane Boufal, maar we missen twee tot drie namen van hoog niveau”.

“Ik denk dat het nationale elftal nog steeds vooruitgang zal boeken”, vertelt Hadji. “We moeten een basis creëeren met leiders op de drie lijnen. Met alle getalanteerde spelers die beschikbaar zijn, denk ik dat er nog drie of vier leiders nodig zijn, voordat het nationale elftal het maximale uit zichzelf kan halen. We hebben de leiders echt nodig omdat we het talent al hebben”.

Over welke speler Hadji Mustapha het had is niet duidelijk, wel is gebleken dat de roep om Noussair Mazraoui en Hakim Ziyech groot is in Marokko. De mediadruk vanuit Marokko wordt met de dag groter op de Bosniër.

Op de vraag over Abderazzak Hamdallah liet Hadji weten: “Als de coach hem wil oproepen, dan roept hij hem op. Hij is verantwoordelijk voor de keuzes en beslissingen. De deur van de selectie zal voor niemand gesloten worden”, aduls Hadji.