Nakhli na gesprek met KNVB: “Noussair moet er rustig over nadenken”

Video: Doelpunt Karim Rossi vs Jong AZ
zaterdag, 25 augustus 2018, 9:58
Karim Loukili in gesprek met 11lions
zaterdag, 25 augustus 2018, 10:59
Bekijk alles

De KNVB heeft Noussair Mazraoui en zijn zaakwaarnemer Mustapha Nakhli uitgenodigd voor een gesprek in Zeist. Afgelopen donderdag heeft de Marokkaanse rechtsback van Ajax een gesprek gehad met bonsdscoach Ronald Koeman en KNVB-directeur Nico-Jan Hoogma.

In gesprek met de Telegraaf vertelt de zaakwaarnemer van Mazraoui over het gesprek bij de KNVB. “Het is een heel goed gesprek geweest. Zowel Koeman als Hoogma heeft het heel professioneel aangepakt. Koeman had een goed verhaal, hij heeft een plan voor ogen met hem en het is duidelijk dat hij graag wil dat Noussair voor het Nederlands elftal uitkomt. Maar Hoogma en Koeman hebben Noussair ook in zijn waarde gelaten, niet gepusht en vrijgelaten in zijn keuze.”

“Noussair moet er rustig over nadenken”, vervolgt Nakhli. “Of hij zijn keuze al had gemaakt? Hij is nooit eerder in deze situatie gekomen. Het Marokkaanse A-elftal heeft hem niet eerder gevraagd en voor het Nederlands elftal is hij niet eerder uitgenodigd”, aldus Nakhli.

De uitlatingen van Nakhli kloppen echter niet helemaal. Noussair Mazraoui kwam eerder uit voor Marokko -20 en maakte deel uit van de selectie van Marokko tijdens het trainingskamp ter voorbereiding op het WK in Rusland. Hij haalde de definitieve selectie uiteindelijk niet.