Nederlandse judobond trekt zich terug: Belkaid mag voor Marokko uitkomen

El Allouchi : “Ik geloof dat alles voorbestemd is”
vrijdag, 30 april 2021, 13:44
Video – Achraf Hakimi scoort tegen Crotone
zaterdag, 1 mei 2021, 20:10
Bekijk alles

Adil Belkaid mag vanaf heden de kleuren van Marokko vertegenwoordigen. De judobond gaf in eerste instantie geen toesteming aan Adil Belkaid om voor Marokko uitkomen, dit omdat Adil Belkaid eerder het Nederlandse team vertegenwoordigde.

Als de Judobond geen toestemming had gegeven, zou Adil Belkaid pas in 2022 mogen uitkomen voor Marokko. Zo lang wil de tweevoudig Nederlands kampioen junioren niet wachten.

De Marokkaanse Judoka spande een zaak aan tegen de Nederlandse bond, maar tijdens de dagvaarding trok de Nederlandse bond haar beleid in. Het beleid van de Nederlandse judoka veranderde en Adil Belkaid mocht voor Marokko uitkomen.

In gesprek met 11lions.nl laat Belkaid weten opgelucht te zijn: “Om te beginnen ben ik erg opgelucht dat m’n lange geduld zich heeft uitbetaald. En natuurlijk heb ik veel zin om met Marokko het nieuwe avontuur aan te gaan, en te laten zien wat ik in m’n mars heb. Ik ben ervan overtuigd dat ik samen met de support van Marokko de top kan kan bereiken”, laat Adil aan 11lions.nl weten.

Met de Marokkaanse judobond heeft Adil afgesproken om zijn trainingen in Nederland voort te zetten: “Met de Marokkaanse bond heb ik geregeld dat ik in Nederland mijn trainingen kan voortzetten. Maar tijdens de trainingskampen van de nationale ploeg en belangrijke bijeenkomsten zal ik in Marokko aanwezig zijn. Binnenkort zal ik ook goed om de tafel zitten met coaches en andere belangrijke mensen binnen de bond”.

 

“Momenteel staat er nog geen toernooien op het programma. Over een kleine drie maanden zijn de Olympische spelen in Tokyo. Het huidige team voor Tokyo bereidt zich voor op de Olympische Spelen. Na de Olympische spelen van Tokyo zal het traject beginnen voor de Olympische spelen in 2024 (Parijs), dat betekent dus dat ik vanaf september mee zal doen aan toernooien. Wanneer de grenzen weer open gaan zal ik mij meteen melden bij Marokko en mezelf integreren in het team, staf en federatie”, sloot Adil af.