OC Khouribga degradeert na 25 jaar, Chabab Rif Al Hoceima naar derde divisie

Foto’s – 2e training van de Atlas Leeuwen in Rabat
donderdag, 8 oktober 2020, 0:15
TheGuardian : Essahel staat op de lijst van zestig grootste talenten
donderdag, 8 oktober 2020, 15:36
Bekijk alles

Naast Raja Beni Mellal is het OCK Khouribga ook niet gelukt om de in de hoogste divisie te blijven. Ondanks dat de club financieel gezond is, lukte het trainer Abdelaziz Kerkache en zijn mannen niet om in de Botola actief te blijven.

OCK Khouribga verloor gisteren dan thuis met 1-2 van Raja Casablanca. Khouribga wist in de afgelopen 25 jaar dat ze actief waren in de Botola Pro, één keer landskampioen te worden (2017). Verder won de ploeg de Arabische CL in 1996 en wist de club uit Khouribga ook twee keer de Marokkaanse beker te winnen (2006 en 2015).

De club wordt tevens gesponsord door OCP Group, de in Marokko gevestigde fosfaatgesteente-mijnwerker fabrikant van fosforzuur en producent van fosfaatmeststoffen. OCP wordt gezien als wereldleider in de fosfaat industrie.

In de tweede divisie degradeerde Chabab Rif Al Hoceima naar de derde divisie. Vorig jaar degradeerde de club uit Al Hoceima naar de tweede divisie. Het is één van de weinige clubs die in twee jaar tijd twee keer is gedegradeerd.

Chabab Rif Al Hoceima zal volgend seizoen dus actief zijn in de hoogste amateurklasse van het Marokkaans voetbal. De hoogste amateurklasse bevat twee competities, competitie Noord en competitie Zuid. De winnaars van beide competities zullen na het seizoen promoveren naar de Botola 2.