Omar Sadik: “Ik hoop ook de stap te kunnen maken naar Europa”

Omar Sadik: “J’espère faire le prochain pas direction l’Europe”
maandag, 6 juli 2020, 12:53
Ilias Akhomach verlengt contract bij FC Barcelona
maandag, 6 juli 2020, 20:55
Bekijk alles

In 2004 zag de spits van Marokko onder 17 en spelend bij de Mohammed VI Academie Omar Sadik het zonlicht in Béni-Mellal. Als vele jonge jongens heeft Omar Sadik ook leren voetballen op straat, vertelt hij in gesprek met 11lions.nl

“Het begon allemaal op straat. Altijd wanneer ik klaar was met school ging ik met vrienden voetballen. Op een dag bracht mijn vader me naar Raja de Beni Mellal, wat tevens ook mijn eerste club was waar het allemaal begon. Bij deze wil ik alle trainers bedanken die me in die periode hebben geholpen”, laat Sadik weten.

Omar vertrok in 2017 op 13-jarige leeftijd naar het Mohammed VI Academie in Salé, wat natuurlijk een groot verschil was met Raja de Beni Mellal: “Ja hier op de Academie hebben we bijna alles. Het verschil met Raja de Beni Mellal is dat je bij de Academie alles tot je beschikking hebt en alle hulp krijgt om profvoetballer te worden. We leven hier echt als een familie. We zijn samen één”.

Het Mohammed VI Academie onder 17 deed kortgeleden mee aan het Alkass International Cup in Qatar, waar clubs als Real Madrid, Inter Milan en PSG ook aan deelnamen. Mohammed VI Academie werd knap vierde en Omar Sadik zat in het elftal van het toernooi, waarbij hij zich kroonde tot topscorer van zijn team met vier doelpunten.

“Er deden grote clubs mee aan het toernooi. Het was bovendien echt een leuk toernooi om aan deel te nemen. Ik wilde mezelf opmeten tegen de grote Europese clubs en Al-Hamdolilah ging alles goed”, aldus Sadik.

Zoals bekend is zijn er afgelopen jaren veel spelers vanuit de Academie naar Europa gegaan zoals Hamza Mendyl (Dijon), Youssef En-Nesiry (Sevilla), Hicham Boussefiane (Malaga) en Aymen Mourid (Leganés). Ook Sadik droomt van de overstap naar Europa: “Ik hoop ook de stap te kunnen maken naar Europa, zodat ik nog beter kan worden en mijn doel Inch Allah ga behalen”.

Op de vraag of er al wat speelt laat Sadik weten: “Eerlijk! Tot op heden speelt er nog niets. Het enige wat nu telt is mijn school afmaken en hard blijven trainen”.

Verder had Omar Sadik ook nog een laatste woord voor de Marokkaanse gemeenschap in Nederland: “Voor de Marokkanen in Nederland wil ik zeggen dat ik ze graag mag. En Incha-Allah zal ik hard werken en ze niet teleurstellen.