Oogje op de vier geselecteerde Botola-spelers

Adam Masina officieel speelgerechtigd voor Marokko
maandag, 22 maart 2021, 14:49
Achraf Lazaar mag zich melden in Rabat
maandag, 22 maart 2021, 21:19
Bekijk alles

In totaal werden er door bondscoach Vahid Halilhodžić vier Botola-spelers opgeroepen voor de wedstrijd tegen Mauritanië en Burundi. Kijk jij ook amper naar de Marokkaanse competitie en de lokale spelers in Marokko? Als je de CHAN 2021 gevolgd hebt, dan zou je al gehoord hebben van Soufiane Rahimi, Yahya Jabrane, Anas Zniti en Ayoub El Kaabi. Bekijk hieronder wie deze spelers zijn!

  1. Soufiane Rahimi (24 jaar) : Uitkomend voor Raja Casablanca, Soufiane Rahimi is momenteel de meest besproken speler in de Botola Pro. Dankzij zijn prestaties tijdens de CHAN 2021, won hij de individuele prijzen ‘Beste speler van de CHAN 2021‘ en ‘Topscorer van de CHAN 2021‘. Soufiane Rahimi kan zowel in de spits als in de linksbuiten-positie spelen. In november werd hij voor het eerst opgeroepen door bondscoach Vahid Halilhodžić dankzij zijn prestaties bij zijn club. De speler kwam in beeld bij de Bosnische trainer mede dankzij zijn gewonnen prijs van vorig seizoen ‘Beste speler van de Botola 2019-2020‘. Soufiane Rahimi bleef in november tijdens 180 minuten op de bank zitten en maakte geen interlanddebuut.

  2. Ayoub El Kaabi (27 jaar) : Ayoub El Kaabi is weer terug in het Marokkaanse elftal. De enige Botola-aanvaller die meedeed aan het WK 2018 in Rusland is momenteel topscorer bij Wydad Casablanca. Hij werd afgelopen donderdag beloond door Vahid Halilhodžić met een oproep. De Bosnische trainer heeft Ayoub El Kaabi opgeroepen als reserve op de spitspositie. Volgens een paar Marokkaanse supporters was de aanvaller tijdens de laatste editie van de CHAN zwak, in vergelijking met zijn prestaties tijdens de CHAN 2018. Zijn naam blijft hoog staan in de geschiedenis van de competitie. Hij is topscorer aller tijden van de CHAN, mede dankzij zijn prestaties in 2018. Ayoub El Kaabi is in Marokko vooral bekend met zijn opvallend verhaal : van timmerman naar topscorer tweede divisie Marokko naar het WK 2018!
  3. Yahya Jabrane (29 jaar) : Vahid Halilhodžić ziet Yahya Jabrane als één van de enige spelers in de Botola met een snelle en verticale speelstijl op het middenveld. Dat zei hij ook tijdens zijn persconferentie in november 2020 : “Yahya Jabrane is een speler met voldoende kwaliteit. Hij is momenteel één van de beste spelers in de lokale competitie”. Basisspeler bij Wydad Casablanca, Yahya Jabrane heeft nog nooit zijn debuut kunnen maken bij het Marokkaanse elftal A.
  4. Anas Zniti (32 jaar) : Opgeroepen als derde keeper (na Bono en Munir), Vahid Halilhodžić heeft blijkbaar de CHAN 2021 goed gevolgd. Anas Zniti won de prijs ‘Beste keeper van de CHAN 2021‘. Bij Raja Casablanca is Anas Zniti nu al zes jaar basisspeler. In concurrentie met Ahmed Reda Tagnaouti van Wydad en Hicham El Majhed van IR Tanger, Vahid heeft de keuze gemaakt om deze keer Anas Zniti te belonen met een oproep. Anas Zniti is ook bekend als de Marokkaanse speler met het meeste CAF-titels op dit moment.