“Oranje heeft zich niet gemeld, ander was mijn keuze wellicht anders geweest”

Video – Taarabt : “Ik hoop dat Renard mij oproept”
donderdag, 26 oktober 2017, 0:18
‘Ivoriaanse CNSE stelt slechts 201 plekken beschikbaar aan Marokkaans fans’
vrijdag, 27 oktober 2017, 13:15
Bekijk alles

Een van de spelers die onder Hervé Renard mocht debuteren voor Marokko is Mimoun Mahi. De aanvaller van FC Groningen maakte zijn eerste minuten voor Marokko tegen Mali. In de gewonnen WK kwalificatie wist Mahi zijn debuut met een doelpunt te bekronen.

Mimoun Mahi laat vandaag tegenover ELF voetbal weten dat als de bondscoach van Oranje zich had gemeld, zijn keuze wellicht anders was geweest. “Op termijn had ik zeker van toegevoegde waarde kunnen zijn. Ik heb ook voor Jong Oranje gespeeld. En bij Nederland gaat het momenteel ook niet geweldig.”

“Gelukkig heb ik niet hoeven kiezen”, voegt Mahi er aan toe. “Want er is geen gesprek met de Nederlandse bondscoach geweest. Anders was mijn keuze wellicht anders geweest, afhankelijk van hoe het gesprek was verlopen en wat de bondscoach had gezegd”, aldus Mimoun Mahi tegenover ELF voetbal.

De aanvaller van FC Groningen is op dit moment disciplinair geschorst door FC Groningen. De clubleiding liet eerder weten mee te zullen werken aan een transfer aankomende winterstop