Othmane Boussaid voor drie jaar naar FC Utrecht

“Hij is een speler die altijd op de juiste plek staat”
dinsdag, 5 juni 2018, 11:11
“Marokko zette ons 90 minuten lang onder druk”
dinsdag, 5 juni 2018, 18:16
Bekijk alles

FC Utrecht heeft zich versterkt met Othmane Boussaid. De Marokkaanse aanvallende middenvelder heeft het inmiddels failliete Lierse SK verlaten voor de Domstedelingen. Het 18-jarig toptalent heeft voor drie jaar getekend, met een optie voor nog een extra seizoen.

Boussaid debuteerde in het seizoen 2016/2017 in de hoofdmacht van Lierse SK. De Belgische club kwam dat seizoen uit in de Belgische tweede divisie. Naast FC Utrecht waren er meerdere Belgische clubs en eveneens Manchester City in de race om Boussaid in te lijven.

“Othmane is erg talentvol en enorm ambitieus. Je kan hem vergelijken met Dries Mertens, niet heel lang maar hij heeft een enorme drive, snelheid en is technisch zeer vaardig”, laat Directeur Voetbalzaken Jordy Zuidam weten op de website van de club.

“We hebben met Othmane een gedegen plan uitgestippeld waarin hij zal meetrainen met het eerste elftal, maar naar verwachting eerst zijn wedstrijden zal spelen voor Jong FC Utrecht in de Jupiler League. We hebben er echter alle vertrouwen in dat een speler met zijn kwaliteiten en potentie snel te zien is in wedstrijden van het eerste elftal van FC Utrecht”, aldus Jordy Zuidam.

(Foto: FC Utrecht)