Raja wint Coupe du Trône na strafschoppen

Contract Hervé Renard reeds verlengd tot 2022
zaterdag, 18 november 2017, 17:20
Video: “Ik zou opnieuw voor Spanje kiezen”
zondag, 19 november 2017, 14:03
Bekijk alles

Raja Casablanca is er vanavond in geslaagd de 60e editie van de Coupe du Trône te winnen. De club uit Casablanca rekende in de finala na een strafschoppen serie af met DHJ Jadida, nadat beide ploegen na 120 minuten speeltijd niet verder dan een 1-1 gelijkspel kwamen.

Mouhcine Iajour opende in de 28e minuut de score. Op aangeven van Zakaria Hadraf mocht de spits in alle vrijheid binnenkoppen. In de 59e minuut kreeg DHJ Jadida een strafschop na een overtreding van Jawad El Yamiq. Hamid Ahaddad bracht zijn ploeg op gelijke hoogte via een fraaie panenka.

DHJ begon zwak aan de strafschoppenserie. Ayoub Nanah miste de eerste strafschop door naast te schieten, maar ook Mohammed Ali Bemammer wist de strafschop niet te verzilveren voor DHJ door over te schieten.

In de tussentijd zag Iajour zijn strafschop gekeerd worden door doelman El Filali. Nadat ook Marouane Hadhoudi miste, mocht Issam Erraki aanleggen voor de beslissende strafschop. De middenvelder van Raja Casablanca faalde niet en schonk zijn club de achtste bekerzege.