RAJA WINT DE CAF CONFEDERATIONS CUP

Video – Doelpunt Hafidi tegen AS Vita Club
zondag, 2 december 2018, 20:42
Video – Mahi scoort twee keer en levert assist tegen NAC Breda
zondag, 2 december 2018, 23:08
Bekijk alles

Raja Casablanca heeft de eerste titel van het seizoen binnen. De Marokkaanse topclub heeft zich vanavond gekroond tot kampioen van het CAF Confederations Cup toernooi. Nadat de club vorige week in Casablanca met 3-0 wist te winnen van AS Vita club, stelde Raja de beker veilig in de return met een 3-1 nederlaag.

In de eerste minuten had Raja Casablanca de bekerwinst veilig kunnen stellen door twee kansen van Mahmoud Benhalib. De aanvaller faalde aanzienlijk in kansrijke positie. Abdelilah Hafidi gaf de fans toch reden om te juichen, want in de 21e minuut scoorde hij de eerste treffer.

Zijn treffer betekent voor de stand dat de Congolese club in totaal vijf keer moest scoren om de beker in eigen land te houden. Vlak voor rust slaagde Makusu Mundele er in om een vrije trap te verzilveren. De speler van het nationale elftal van Congo DR liet doelman Anass Zniti kansloos.

In de tweede helft had Raja Casablanca opnieuw op voorsprong kunnen komen, maar het Marokkaanse aanvalstrio ging onzorgvuldig om met de mogelijkheden. Iets wat AS Vita club niet deed. In de 72e minuut scoorde Mukoko Batezadio de 2-1 voor zijn club.

Fabrice Ngoma bracht twee minuten later de spanning terug in de wedstrijd. De Congolees profiteerde van het slappe verdedigen van Raja Casablanca en liet hij doelman Zniti met zijn schot het bal uit het net vissen.

Raja Casablanca herstelde zich hoe dan ook snel van twee snelle tegentreffers. Zo pakte de Marokkaanse club de draad op en wist zich staande de houden. Verdediger Mohammed Oulhaj verving middenvelder Lema Mabede en daarmee gooide Raja trainer Juan Carlos Garrido vier minuten voor het einde van de wedstrijd de boel op slot achterin.

De wedstrijd eindigde in een 3-1 nederlaag, maar over twee wedstrijden was Raja Casablanca de verdiende winnaar (3-4).