Ramadan Special: Abdel Mounaim El Ouazzane

Hicham Dguig doet beroep op 9 spelers uit Europa.
donderdag, 16 juni 2016, 14:07
Ramadan Special: Soufyan Ahannach
zaterdag, 18 juni 2016, 20:04
Bekijk alles

Abdel Mounaim El Ouazzane maakte deze zomer de overstap van AZ naar FC Groningen. Sinds medio 2009 maakte El Ouazzane deel uit van de jeugdopleiding van de Alkmaarders. Eén van de weinige opkomende Marokkaanse doelmannen op de Nederlandse velden, koos er na zeven jaar voor om naar FC Groningen te verkassen. De 18-jarige doelman werd eind vorig jaar geselecteerd voor Marokko -20, om deel te nemen aan een trainingskamp. In verband met de Ramadan, hebben wel Abdel Mounaim enkele vragen gesteld.

Hoe combineer je het vasten met topsport?
Ondanks dat het seizoen voorbij is, train ik extra. Dat doe ik het liefst in de ochtend omdat ik me dan fit voel. Maar vanwege school train ik in de middag, maar dan wel op 70 of 80 procent.

Sta je voor Fajr nog op om te eten?
Ja ik sta gewoon op voor fajr om te gaan eten en drinken. Ik sta rond 02:15 weer op.

Wat kan je sporters adviseren om te nuttigen tijdens de iftar en de suhoor?
Voor suhoor adviseer ik water met zout, zodat je minder vocht verliest tijdens het sporten. Verder adviseer ik om veel koolhydraten binnen te krijgen. Door bijvoorbeeld het eten van pasta. Voor iftaar adviseer om vooral veel water te drinken, koolhydraten te vermijden, maar wel veel eiwitten binnen te krijgen.

Wat zijn je goede voornemens voor deze Ramadan?
Dat is om de juiste dingen toe te passen tijdens deze prachtige maand. Denk bijvoorbeeld door meer te bidden dan gewoonlijk. Verder goed te presteren als topsporter want de verleidingen zijn aanwezig. Als topsporter moet je je aan je etenspatroon houden.

Hoe reageren je medespelers/trainers (niet-moslims) op het feit dat je vast ?
De spelers en trainers respecteren dit heel erg. Ze houden altijd rekening met mij. Verder doen ze altijd hun best door niet voor me te eten of te drinken.

Laatste boodschap aan de volgers van 11’Lions?
Beste broeders en zusters geniet van deze prachtige maand en steun het Marokkaans elftal!