Ramadan Special: Anass Najah

Transferboulevard: Boufal, Ziyech en Lazaar
woensdag, 22 juni 2016, 14:55
Marokko definitief in pot 3
woensdag, 22 juni 2016, 22:54
Bekijk alles

Anass Najah maakt vanaf dit seizoen deel uit van de selectie van Jong RKC Waalwijk. Het broertje van Imad Najah, kwam vorig seizoen uit voor Brabant United, een combinatie van de jeugdopleiding van FC Den Bosch en RKC Waalwijk. In de belofteneredivisie maakte hij vorig seizoen 13 keer zijn opwachting. Daarin kwam de 18-jarige middenvelder één keer tot scoren. In verband met de Ramadan, hebben we Anass Najah een aantal vragen gesteld. (Foto, Rechts /AZ Media)

Het beoefenen van topsport tijdens de ramadan is niet makkelijk. Hoe combineer je het vasten met topsport?
Ik probeer zo goed en gezond mogelijk te eten op de momenten waarop ik kan eten.

Wat is je favoriete gerecht tijdens Ramadan?
De Harira van mijn moeder. Dat is gewoon topkwaliteit.

Sta je voor Fajr nog op om iets te eten?
Ja ik sta altijd voor Fajr op.

Wat zijn je goede voornemens voor deze Ramadan?
Om als een betere moslim uit de Ramadan te komen. Ik wil deze maand de Juz ‘Amma uit mijn hoofd leren.

Hoe reageren je medespelers/trainers (niet-moslims) op het feit dat je vast?
Ze hielden wel rekening met me. Maar persoonlijk had ik niet echt het idee dat daar rekening mee gehouden zou moeten worden. De maand Ramadan is juist een periode, waarin ik mij vrij goed op me gemak voel op het voetbalveld Alhamdulillah.

Heb je een boodschap aan de islamitische voetballiefhebbers?
Dat zij deze Ramadan goed en gezond mogen doorlopen, hun dua’s beantwoord mogen worden en dat ze stil blijven staan bij ieder die het minder heeft op de wereld. Mensen die hun leven niet zeker zijn vanwege oorlog, afkomst, huidskleur etc. Wij hebben een geloof dat opkomt voor gelijkheid voor moslims en niet-moslims en laten we daar altijd voor staan met z’n allen.